Helgens trimmande!

I helgen har jag ridit dressyr på både Arras och Elton. Jag brukar vanligtvis rida Elton på lördagar och igår tyckte jag att han var ganska ”träig” så vi bestämde att jag skulle rida en stund även idag. När jag hoppade upp idag så visade det sig att träningen igår hade gjort susen, därför red jag bara 15-20 minuter idag (efter Hannah som red först i 20 minuter).

Idag var det stekhett i Karlstad och vi har tyvärr inte isolerat ridhus så det var bra varmt. Stackars alla som tävlade med varma kavajer och frackar. På tal om frackar så såg jag några som hade väldigt fina frackar idag på Sörmon och blev sugen på att skaffa en ny. Jag har ju en sådan där gammal Pikeur som är så varm så hälften vore nog. Pengarna i födelsedagspresent får antingen gå till en ny frack, alternativt ett par nya ridstövlar.

Arras hur som helst gick helt okej både igår och idag. Idag var han till en början ganska matt, kanske inte så konstigt med tanke på vädret. Men med honom vet jag att han allt som oftast taggar igång mer och mer under tiden vi rider.

Idag var Emma med mig en stund när jag skulle träna på piaffen och då blir det extra mycket snurr i bakdelen. Han trampar på lite extra och även mer på stället. Det är alltså lite extra krut och energi som behövs för att han ska orka hålla igång energi och trampa mer på stället. Passagen kändes okomplicerat och den kan jag säga till honom att göra lite när som helst och han är med mig på det. Emma tyckte det var imponerande att vi sitter och tränar på sådana rörelser utan sporrar. Jag brukar rida utan titt som tätt för att jag tycker att han ska kunna lyssna på mig ändå!

/Maria

2 reaktioner på ”Helgens trimmande!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *