Dagens start!

Världens längsta dag i stallet! Jag hade stalljour i morse, så jag var på plats redan klockan 8. Kände att det inte var någon idé att åka hem, så jag stannade kvar och min start var strax efter kl 14.

Jag valde att göra en väldigt kort men ganska intensiv framridning. Det var hundra grader varmt inne i tältet och Mini hade innan det stått ute i solen hela dagen. Men hon kändes väldigt fin och pigg måste jag säga! Jag fick igenom allt jag ville, och hon svarade både fram och tillbaka på ett bra sätt. Jag hann också avsluta framridningen innan det slog över hos henne, som det brukar göra när hon kommer igång mer och mer. Det är då hon blir hysteriskt livrädd för andra hästar, och då blir det arbetet man gjort innan förgäves.

Inne på banan hade hon samma framåtbjudning som på framridningen. Oerhört skönt! Vi hade lite småmissar i traven, bla så blev hon väldigt rädd för staketet när hon skvätte grus på det, samtidigt som hon råkade sparka till det med hoven. Farligt, farligt!

Skrittpiruetterna idag blev inte bra, vilket stör mig lite för de brukar vi göra bra.

Galoppen var helt okej! Andra bytet tog hon inte hjälpen först, utan bytte två meter senare, och sista bytet gjorde hon bra, men sen vinglade hon in i sargen och blev jätterädd igen.

Men vad gör det, när det räckte till fin-fina 66,3% och en 2:a plats!! På prisutdelningen berömde domaren hennes framsteg från förra året och tyckte att det hade hänt jättemycket med henne! Det är alltid lika roligt att höra. 😀 Hon tyckte också att hon gjorde väldigt fina byten – när de kom på rätt plats…
Imorgon ska vi rida Msv B:5, utan några större förhoppningar, men jag ska försöka undvika att rida in i väggen iallafall!

20140531-192951-70191196.jpg Fin morgon!20140531-192950-70190824.jpg

Och en film!

//Emma

10 reaktioner på ”Dagens start!”

  1. Fyfan va kul GRATTIS!!! 😀 😀 ni är bäst och såna otroliga förebilder! Hejar på er!! 😀

    1. Haha, hon sitter uppe på cafeterian i en liten kur! Man ser att fönstret där är öppet om man tittar noga. 😉 /Emma

    1. Tack! Ja, det är jätteskoj när de ser förändringarna och faktiskt säger det oxå! 🙂 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *