Långledig!

Wiho vad skönt. Jag är ledig tills på måndag och det ska bli så skönt! Men det blir inte mycket till sovmorgon, iallafall inte imorgon. Då är det tävlingar på Sörmon så jag kommer att rida både Arras och Elton i tältet innan 9.00, för då någon gång kommer första ekipaget förmodligen in på framridningen.

Arras hade en lugn dag idag med gräsätning. Igår red jag tidigt på morgonen innan jobbet och då var han riktigt fin, precis som jag hade tippat på. Jag fortsatte på samma bana som på Ankiträningen där jag övade mycket på övergångarna mellan skritt och piaff samt trav och piaff. Jag övade också på att han inte ska skjuta iväg ut piaffen, han ska bära sig även i övergångarna. Det är en svår balansgång det där.

Jag planerar att de närmsta dagarna rida en dag ut i skogen och tre dagar dressyr i olika former, antingen inne eller utebanan. Tyvärr är det inte så bra underlag på utebanan så jag vill inte rida där för mycket för Arras bens skull. Igår övade jag även på saxen i trav. Då rider jag in vid A, rider till 3/4-linjen till höger för att där ställa om till vänster och göra en sluta till 3/4-linjen ungefär 5 meter från P och där ställa om till höger och rida en sluta till D. Det roliga är nu att jag måste sitta och titta på en ridbana med bokstäver för att minnas dem. Jag är kass på att minnas vart bokstäverna sitter!

Imorgon är det en stor dag för mig, jag kommer från och med imorgon vara i ”yngre medelåldern”. Det känns sådär faktiskt. Jag kommer nog aldrig bli äldre än 25 säger vi 🙂

Om ni ska till Sörmon någon under dagarna framöver så kanske vi ses!

http://dressyrsnack.se/wp-content/uploads/2014/04/arras-lillerud-9.jpg

/Maria

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *