Kul!

Det var kul att vara tillbaka i sadeln. Jag har verkligen längtat och idag fick vi kämpa lite. Det var fokus på lösgjord häst mellan mina ramar och ben. ”Tänk frambenen framför bakbenen”, hade en icke hästkunnig lyssnat så hade den nog inte förstått, men ibland kan Anki få en att förstå och förmedla en känsla som gör att man fattar.

Vi gjorde öppnor, förvända slutor lite varstans och titt som tätt. Förvänd sluta – rakrikta och ned i piaff, eller försök till piaff – upp i passage och fram i vanlig trav, förvänd sluta igen och så vidare… Vi vill ha Arras smidig i sidorna och med på noterna. Han försökte slingra sig ur en veva i galoppen men vi lyckades få in honom i ramen och då blev han SÅ himlans fin. Jag bara önskar att jag någon gång kan få till den där känslan på banan, tänk vad bra det skulle bli. Nu blev han uppåt, framåt med fin energi.

Vi blev totalt genomsvettiga på de 30 minuterna både han och jag. Imorgon bitti ska jag fortsätta på samma arbete och hitta tillbaka till den där fina känslan. Dagen efter Ankiträning brukar det alltid gå lättare från start, jag ser redan fram emot imorgon!

 

20140526-214039-78039675.jpg

20140526-214038-78038739.jpg

/Maria

3 reaktioner på ”Kul!”

  1. Alltid roligt att läsa om era träningar. När du bara rider 30 min på en sådan avancerad nivå, hur ser din framridning ut? Och hur långt i förväg värmer du upp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *