Dagens start – kramp i benen…!

Herrejissesamalia vilken tävling. Jag var ju mest nervös över bytena, eftersom Mini totalt glömde bort hur man gjorde häromdagen. Igår satt jag varv efter varv i förvänd galopp och försökte göra ett byte, men icke!

Anki var med på framridningen idag (GULD VÄRT!), och när jag red det bytet som har krånglat, så påpekade hon den lilla detaljen att hon var som en banan innan bytet. In med höger bak, sen gick det betydligt lättare.
Överlag på framridningen kändes hon ändå helt okej och faktiskt riktigt fin och aktiv i traven. Sen kom vi in i ridhuset… Och Mini totalt tvärdog! Jag drev, och drev, men GUUUUUD vad hon stod emot! Jag försökte med alla medel att kvicka upp henne, utan större framgång (förutom i en båge i trav, då fattade hon galopp istället…). Det märks ju enormt mycket i de ökade gångarterna, det blir ju ingen skillnad mot de vanliga gångarterna. Bytena satte vi väl okej, eller jo, jag ska vara riktigt nöjd när jag tänker efter, de har ju inte funkat alls i veckan!

Kommentarerna var överlag att hon tappar bjudningen och att hon behöver visa mer skillnad i mellan-ökade gångarter.
Vi red alltså FEI Mästerskapsprogram Msv B (svårt måste jag säga!!)
Domare C Lena Svensson: Jättetrevlig häst och ridning! Svarar inte riktigt framåt idag. 62,7%
Domare M Lena Mårtensson: Trevlig häst med fin sida. Mjuk i skolorna. Behöver förbättra mellan och ökade gångarter. 62,6%
Domare H Johan Ekenberg: Fin häst men behöver ha lite mer bakifrån och frambjudning. 60,6%
Totalt 62,0%

Jag måste nog faktiskt skylla en hel del på brunsten. Visst att hon kan spänna till och bli lite avvaktande inne på banan, men inte så här!! Denna sidan hos henne har jag aldrig vart med om förut, och jag visste inte riktigt hur jag skulle tackla det. Det gick ju liksom inte att rida fram… Tur att hon är söt åtminstone! 😉

IMG_2497 IMG_2502 IMG_2499

Mini själv ville helst bara mysa med min brorsdotter, som satt så här en bra stund och pillade på henne:
20140503-155347.jpg

Väl hemma fick jag iallafall skratta gott åt den här underbara frillan:
20140503-155410.jpg

🙂

Nu hoppas vi att brunsten har lagt sig tills om två veckor när det är dags för nästa start!

//Emma

6 reaktioner på ”Dagens start – kramp i benen…!”

  1. Wanda brunstar också nu, och det är första gången på fyra år som jag märker av hennes brunst. Jättekonstigt! Hamnade också i det där läget att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra inne på banan med henne. Hon blev liksom het men långsam för hjälperna. Oerhört svårridet. Men våra hästar lär ju skärpa till sig till kommande tävlingar 😉

    1. Haha, ja vi får hoppas att de gör det! 🙂 Och hoppas att det bara var den här första brunsten som ställde till det i hjärnkontoret… 😉 /Emma

  2. Jättefina kommentarer ändå, retsamt att hon skulle vara så trög annars hade säkert procenten varit ännu bättre de också! Men bättre lycka nästa gång 🙂

    1. Ja det var det verkligen! 🙂 Hade nog blivit betydligt bättre med lite mer tempo! /Emma

    1. Eller hur var den snygg! Tyvärr gick det mesta ur efter en dag, jag hade sett fram emot att ha en tant-häst ett tag! 😛 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *