Kämpa lite!

Jag har en tendens till att fastna i lite ”mellanmjölks-land” när jag rider. ( 😀 förstår ni liknelsen?!) Jag gör lite rörelser, det blir ganska bra, och då nöjer jag mig med det. Jag är dålig på att utmana, tänja på gränsen, kanske är jag rädd för att Mini ska få panikångest och att jag då inte kan bryta det.

Både igår och idag har jag pressat henne lite mer än jag brukar, och verkligen tagit mig an svårigheterna. Idag red jag igenom Msv B:5 (red bara fel två gånger…), och hälften av alla bytena satt. Tyvärr inte serien, utan det blev total pannkaka. I vanliga fall hade jag hoppat över den då, och kanske provat nästa gång jag red, eller tagit det på träningen på måndag.
Men nu hade jag gett mig tusan att vi skulle iallafall göra något som, med lite fantasi, kunde kallas serie. Så jag skärpte till mig, blev konsekvent (lärde mig räkna till fyra…) och gjorde ett nytt försök. Och se på tusan om det inte blev en riktig serie – med rena byten – och med fyra språng emellan.
Jag avslutade med att rida henne i låg form i galopp och trav, där hon riktigt kom upp med ryggen och slappnade av. Vi skrittade sen ut i det fantastiska vädret! Hoppas det håller i sig i helgen, vi har inte tillgång till ridhusen då (tävlingar) så det blir uteritter! 🙂

20140328-125655.jpg 20140328-125706.jpg

 

//Emma

5 reaktioner på ”Kämpa lite!”

  1. Hej! Härliga är ni, du och Mini! En fråga, har du prövat att göra byten etc under uteridningen någon gång? Bara nyfiken ifall det fungerar bra för henne där. Eller bättre? Nu förstår jag ju även att hon varit lite lagom vårvild sådär under de senaste veckorna, så kanske skrittar ni mest bara och försöker slappna av. Men om du gör detta, så vill jag gärna höra hur du lagt upp det, om det funkade, och vad man skall tänka på… Stoet jag har (outbildad) är ett arg som ett bi inne i arenan och jag försöker träna om henne lite grann… Så, mycket av vår ridning sker på området Utanför. Ville bara höra om du eller någon annan haft succé med att gå ut ur arenan för att öva vissa rörelser eller moment.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *