Skoj träning!

Det blev en riktigt rolig träning idag för Anki. Arras är liksom Mini inget fan av underlaget men vad gör man?

Vi började med att checka av bjudning, kvickheten för mina hjälper och att han var loss och mjuk i kroppen. I galoppen till vänster ville han gärna bromsa en aning när jag skulle flytta honom för vänsterskänkeln. Anki bad mig att rida på i exakt samma tempo oavsett om jag rider rakt fram eller om jag flyttar honom för skänkeln. Jag måste bestämma, inte han.

Vi provade att göra den slutan i galopp som är med i Intermediaire A. Det är en tvär sluta från A (eller bokstaven som kommer på meddelinjen efter A, typ D). Slutan är till P och V beroende på vilket varv man rider i givetvis. Jag rider tusen gånger hellre den linjen än en sax i galopp. Det gjorde Arras utan större bekymmer, det gäller bara att bakdelen är med och att han är tillräckligt skålad i innersidan.

Vi provade bytena, först vart tredje, vartannat och slutligen i varje. Arras svajar för mycket i bytena i varje, det är därför de inte funkar så enkelt som jag önskar emellanåt. bakdelen svajar till höger. När jag rider rakt fram mot spegeln går det bättre än om jag gör det snett igenom. Det är alltså mitt eget fel att det svajar och att det inte funkar. Jag måste sitta mitt över hästen och ha honom spikrak för att det ska gå!

Vi övade till sist passage och piaffen. Till en början hade jag lite för dåligt med krut i honom, så då vinglade han lite och det blev lite halvdant. När jag fick igång motorn och höll honom rak och fin så blev passagen superfin. Jag fick växla storleken på stegen, lite mindre passagesteg, och lite större steg! Piaffen funkade också fint, ni kommer få se det på filmen.

Jätteskoj att rida för Anki igen och Arras skötte sig super. Det är så våldsamt kul att rida nu, det tog många år att komma dit vi är nu men OJ vad häftigt det är att få sitta och pilla med piaff, passage m.m! 🙂

20131230-215233.jpg

/Maria

2 reaktioner på ”Skoj träning!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *