Tokstolle!

Jag hade tänkt att rida ett lösgörande pass idag, sen skulle jag och Maria rida ut en sväng i skogen. När jag kom in i ridhuset brydde jag mig varken om att stänga dörrarna eller sätta på radion, eftersom jag inte skulle vara där så länge.
Totalt olämpligt visade det sig. Hästarna på baksidan av ridhuset fick något slags tokryck och sprang som dårar, så det skvätte grus på plåten = Mini dog.
Sen sprang det ett gäng barn omkring på cafeterian, det hörs inte i vanliga fall när radion är på, men nu dånade det rätt bra = Mini dog.
Hon började tokbacka, vibrera och halsen var som en planka. Då hoppade jag av, stängde dörrarna och drog på radion i bott… I samma veva kom Maria in, så då lugnade hon ner sig lite.

Jag red en sväng i trav och galopp och då gick det bra. Vi bestämde oss för att skritta ut och i början var hon faktiskt kolugn! Tills vi vände.
Mini gillar inte när man vänder i skogen, för då tror hon att man vänder för att det kommer något Mini-ätande monster längre fram. Som tur var så var ju Arras med, annars hade det nog inte gått så bra. Vi körde en backning ner i skogen och fick även i gång farbror Arras så han gjorde en rivstart.
Men tillsist lugnade hon ner sig någorlunda iallafall.
Denna häst… 🙂

20131125-201152.jpg

//Emma

2 reaktioner på ”Tokstolle!”

  1. Haha vända är DÖDEN, fast för ”min” betyder det HEM och då ska det gå fort och sparkas bakut om man försöker hålla igen eller jobba lite 😀

  2. Haha känner verkligen igen min häst i detta hennes idéer får en ibland att undra, red med 3skogsmaskiner precis bredvid här om dagen, nästa dag 3pers gick förbi = Fressan dog xD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *