Förmiddagsridning!

Under förmiddagen nu red jag både Arras och Elton. Arras känns lite halvloj nu när det är så varmt. Han kommer dock igång väldigt fint under passet. Jag började med att jogga igång på raka linjer i trav och galopp, i rund form. Där kändes Arras fin och mjuk.

Jag hade det nya programmet i bakhuvudet när jag sedan red lite mer intensivt. Jag provade att göra tvära slutor i galopp och saxen i trav (den tycker vi såklart är svår). Det blev många växlingar i trav, väldigt täta växlingar och Arras var med på noterna. Då gjorde jag honom kvick i tre steg, snabbt tillbaka tre steg, fram igen tre steg osv. Han blev riktigt fin och kändes lätt att ändra.

Vi provade lite byten, vid något tillfälle gjorde vi fem men ibland blev det lite hejsan hoppsan! Passagen var fin och piaffen blev bättre och bättre ju längre passet led. Som det känns nu är det bytena i varje som känns väldigt osäkra inför kommande tävlingssäsong. Men det är ju inte mars än, och jag behöver ju inte starta Int A det första jag gör. Men jag önskar att de rörelserna sitter lite mer säkert i vår.

Elton fick sig också en lite duvning, han behövs kortas ihop och höja fronten, i den höga formen måste han bli smidigare och mjukare. Det blev bättre och bättre!

20131228-160639.jpg

20131228-160731.jpg

20131228-160739.jpg

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *