Genomkörare!

Idag blev det en genomkörare för Arras. Till en början kändes ungefär allting svårt och Arras var inte direkt genomoljad i kroppen, om ni förstår känslan. Så till en början var det bara lossa sidor och flytta för skänkeln som gällde. Jag kände också att han liksom ”spjärnade emot” när jag ville korta ihop honom.

Jag gjorde mycket övergångar – halter – igångsättningar, mycket sidvärdsrörelser och skolor för att mjuka upp!

Efter ett tag kändes Arras bättre och bättre. Vi gjorde inte så mycket svårare rörelser utan mycket lösgörande arbete, jag kommer att rida imorgon bitti igen och då planerar jag att öva på saxen i galopp, eftersom Anki bett mig öva på den i ridhuset. Den finns med i den svårare klassen som vi siktar på att starta. Då gäller det att hästen lätt och smidigt kan förflytta sig i galopp och även att den har en riktigt bra balans och styrka för att orka göra rörelsen med kvalitet. Även Elton ska ridas imorgon förmiddag!

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *