Plan!

Jag tycker det vore intressant att läsa om hur ni lägger upp träningen både kortsiktigt (ner på dag- och veckonivå) och mer långsiktigt (över året)? Viloperioder? Periodisering?

I övrigt är jag så glad att jag hittat till er blogg. Trevlig ton och intressanta inlägg!

I slutet på varje tävlingsår brukar jag lägga upp ett ungefärligt mål till nästkommande år. För i år hade vi som mål att rida på runt 66-67% och det målet har vi uppnått. Sista starten lyckades vi komma över 67%-gränsen. Till nästa år vore det roligt om vi har lyckats med bytena i varje, piaffen och passagen på träning. Mitt mål är ju att rida en klass högre än den jag rider idag och då måste de sitta helt enkelt.

Då tittar vi på vad vi har svårt för och försöker givetvis jobba på det under vintern. Något som är bra är att filma ridpass, eftersom det ser ofta annorlunda ut än vad det känns.

Kortsiktigt brukar jag försöka variera min ridning. Arras går aldrig dressyr mer än tre dagar i rad, han rids ut en gång i veckan och jag brukar även skritta honom för hand i skogen. De har ganska små hagar så de rör inte så mycket på sig, så att vila helt tror inte jag är någon bra idé.

Jag brukar lägga fokus på olika saker när jag tränar, om jag rider mycket i trav på tisdagen så övar jag mer på galopparbetet på onsdagen. Att variera tror jag är grymt, och vem håller inte med mig? Dressyr, tömkörning, uteritter, markarbete osv ger ju en allsidig träning och det är ju både nyttigt och roligt för dem!

Under de nästan 11 åren jag haft Arras så har jag nog varit ganska mild i mitt träningsupplägg. Jag har ju aldrig känt till exempel att vi hade press på oss att prestera i unghästklasserna, eftersom jag vetat att jag ska ha Arras i många år och då är det ingen idé att pressa fram någonting. När han var yngre hade vi någon viloperiod på vintern då jag promenerade med Arras, men nu för tiden så vilar han inte i samma utsträckning, jag kan ha någon period när det är som allra kallast eller när jag har mycket på jobbet då han får joggas och ridas ut mer än vanligt.

Patrik gav ett tips om att alltid avsluta passet med något som vi vet att hästarna har lätt för. Om det är ett byte, en längning eller en skänkelvikning, någonting som gör att hästen får känna sig duktig! Det tycker jag var ett bra tips.

Bild från 2007:

IMG_0595/Maria

 

3 reaktioner på ”Plan!”

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Rean Landman from Holland skriver:

  just love your blog!

  Rean Landman
  The Netherlands

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 dressyrsnack skriver:

   Oh thanks a lot 🙂

   /Maria

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 JennyM skriver:

  Håller helt med dig varierad träning är a och o tror jag. Jag brukar jämföra med mig själv, långsiktigt trivs jag bättre på ett jobb där jag inte vet vad som händer varje dag. Jag tror både vi ryttare och hästarna mår bra av varierande arbete 🙂

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *