Jag börjar svara!

Rider ni hästarna bara i tävlingsform eller varieras formen? Träningsform / tävlingsform hur många procent fördelas detta på en vecka typ?
Vilka sadlar har ni o hur funkar de? Vilka problem har funnits m sadlar?

Svar nej, jag rider inte Arras endast i tävlingsform. Jag varierar formen en hel del. Han vill och har alltid velat gå i en ganska hög form, han vill gärna vika in näsan och bli kort i halsen så när jag fick Arras för tusen år sedan red jag honom allt som oftast i en rund form där han verkligen fick stretcha ut kroppen. När han sedan har blivit starkare har han succesivt haft lättare att gå med näsan längre fram och arbetat med ryggen och hela kroppen på ett bättre sätt.

Variation är alltså bra tycker jag. Jag brukar börja passet i en rundare och längre form för att under passets gång plocka upp honom. Viktigt är ju att man inte tappar rygg och bakben när man plockar upp formen tycker jag, då kan man ju runda till formen igen. Det är ju en styrkesak det där också.

Det är bra att ha en tränare att diskutera sådant här med tycker jag. Anki har ju hjälpt mig under åren och berättat när hon tycker att Arras går i en bra arbetsform, vi har sedan plockat upp i ”tävlingsform” mot slutet av passet och växlat ned igen till en rundare form. Det är också från pass till pass tycker jag, hur hästen känns!

Jag hade i början en sadel på Arras som jag inte minns märket på, det kan ha varit en Morris & Nolan. Nu har jag en Prestige Leonardo och den sitter som ett smäck. Arras har aldrig haft problem med sadar tack och lov.

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *