Hur är det för er?

Jag är lite nyfiken att höra:

* har ni hästar med korta ryggar/kroppar eller längre?

* har de lätt eller svårt för att böja/runda sig i kroppen?

20131027-072951.jpg

Här har vi en bild på Brodals Mistral!

/Maria

32 reaktioner på ”Hur är det för er?”

  1. Haha! Samma med Arras, men han har svårt för att böja sig i sidan och gå åt sidan samtidigt (slutor)! Hur går det med er häst?

   /Maria

   1. Hann tyvärr inte ta så många dressyrlektioner innan hon blev sparkad och halt så jag har inte riktig koll på kapaciteten än. På ridbanan blir hon lite seg o motvillig men i skogen är det full fart framåt. Nu när hon bara skrittas så är hon jätteladdad ibland och då har hon VÄLDIGT böjlig i hela kroppen så när hon har fått muskler på rätta ställena och vi får träna så tror jag hon kommer bli riktigt häftig 🙂

   1. Haha. Inte så farligt som det låter 😉 han är nät i typen, men krävs att ridas igenom men inte tung-riden överhuvudtaget 🙂

 1. Kort islänning, kallas midjestyrd och är alldeles för lätt böjlig åt alla håll och kanter… pust! 😉 Min superlånga och stora nordsvensk är inte lika lättböjlig, men så har han lite ”för långa” bakben också som försvårar det hela 🙂

   1. OJA! Ponnyryggs-Mini springer mycket hellre i slutor! (Sen har ju jag mycket lättare för det med, gör en del med!) 😀 /Emma

 2. Min ponny som går FEI är rätt lång i ryggen, suuuuperlätt att böja och ställa. Jag har nästan svårare att ha honom rak, det måste tränas på! 🙂

 3. Min är lång i ryggen. Han har haft svårt att koordinera sig men nu har han väldigt lätt att böja sig. Svårare för samling dock. Har en häst i stallet som är kort i ryggen som har svårt för böjning men inte sidvärts.

 4. Har ett hbl, 1,76 i manken och rejält byggd. Dock hyfsat kort i kroppen. Svårt för öppnor och skänkelvikningar, lätt för slutor och kanonlätt i all typ av samling. Men som sagt lite värre att böja. 😉

 5. Kort och kompakt, lite som Arras i modellen. Väldigt lätt för skolor och skänkelvikningar, men tycker det är jobbigt att vara rakställd och försöker åla sig.

 6. Häat på 173 kort i ryggen lätt för att samla dig mjuck i sodorna . Hästar med korta ryggar har bättre förutsättningar att lära sig en hästar med långa ryggar . Se hästarna instansa skoloan

   1. Häst på 173 kort i ryggen lätt för att samla dig mjuck i sidorna . Hästar med korta ryggar har bättre förutsättningar att samla sig en hästar med långa ryggar . Se hästarna i spanska skolan de ska kunna bära sig själva och är korta och kompakta

 7. Kort och kompakt häst. Han behöver lång tid att komma igång i sina muskler men när han är igång har han lätt för skolor, speciellt slutor och väldigt böjbar. Bogarna lever sitt egna liv 😉

 8. Har en ganska stor, ca 175 som är ganska lång med lite för brett ansatt hals. Mjuk i sidorna, lätt för skänkelviknigar men svårt för samling och samlande rörelser!

 9. Har ett 4årigt hbl sto (Yay jag har häst igen) som är 176 med låååånga ben, ganska kort/normal rygg, dock ingen aning om hur hon är med sidvärts etc, så långt har vi inte kommit än! Dock riktigt mjuk i rygg och nacke.

 10. Har en ponny som är kort i ryggen, lätt för öppna men svårare i sluta (beror också på att jag har svårt för det). Har lätt för att samla sig och gå rak.

 11. Har en ponny med normallång rygg som är väldigt böjbar. Går som tåget framåt och het men ändå lätt att samla och så, dock mera problem med spänningar istället som gärna ställer till det för den överambitiösa arbetsmyran i henne 🙂

 12. Har en lusitanokorsning till ponny, han är väldigt kort i ryggen och högrest – väldigt ”böjbar” så att säga! Han är nog den vigaste hästen i stallet haha.. Vet inte riktigt hur han är att samla då vi inte börjat med det än (ungponny), men han är lätt att korta upp ganska ordentligt i galoppen.

 13. Lång häst, lätt för att böja sig (men svårt för att vara rak, hehe). Min tränare har sagt att om han någon gång ser lite stel ut så har vi verkligen gjort ett bra jobb, för det kommer verkligen inte naturligt för honom 🙂

 14. Kort rygg och byggd i uppförsbacke. Lätt för samling, svårare att böja, framförallt böja och sidvärts samtidigt. Öppnor svårare än slutor – skänkelvikning lätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *