Gårdagen!

Nu har jag lite mer tid till att beskriva vad som hände igår. Jag var extremt sugen på ett bra resultat, såklart är man alltid det men det var sista starten för året och då är det alltid skönt att avsluta bra!

I lördags red jag ett pass dressyr i ridhuset och Arras kändes riktigt fin, vilket är skön men samtidigt brukar man ju säga att ” det ska aldrig gå bra dagen innan tävling”. Strunt samma, känslan var fin. Starten var sent på eftermiddagen igår och vi åkte dig så att vi var där cirka 20 minuter innan jag skulle ta ut. Vi hann titta på ett ekipage innan det var dags.

Arras kändes lugn och fin när vi plockade ut honom (som vanligt) och jag började värma. Han var pigg och fräsch på framridningen, nästan så att jag fick proa lite på honom till en början. Men då är det lätt att man bara sitter och glider, vilket jag har lärt mig vid det här laget. Jag satte mer och mer samling och bad honom att ändra energi och engagemang. Jag red mycket skolor för att mjuka upp honom och även en del piruettjobb, där jag bad honom vara aktiv. Känslan på framridningen var faktiskt riktigt bra och det bådade ju gott.

Inne på banan försökte jag kvicka upp lite extra innan jag skulle rida upp för att säga hej. Det är bra eftersom det är lätt att man tappar lite när man väl sätter igång och rider programmet. Jag behöver aldrig oroa mig för att han ska vara tittig eller så, det är skönt.

Arras kändes fin tycker jag, han snubblade till på något ställe där det var lite djupt men annars skötte han sig riktigt bra. Någon gång tjabblade han lite med kontakten men det var ändå helt okej. Om man ska vara petig hade det varit gött med lite lite mer energi, men jag ska inte klaga nu när det är pälsfällning delux!

Resultatet landade på 67,412%.

RIKTIGT SKÖN AVSLUTNING PÅ TÄVLINGSSÄSONGEN!

Pia Fälth – 68,684% – Jämn och välplanerad ritt

Lena Mårtensson – 67,105% – Fin uppvisning, väl genomfört av säkert ekipage

Barbro Lindström – 66,447% – Jämn uppvisning med trevlig harmoni. Tappar aktivitet bitvis.

IMG_0293IMG_0294IMG_0280

 

Hej på dej snyggansikte 🙂

/Maria 

9 reaktioner på ”Gårdagen!”

    1. Haha ja det var lite synd, men svårt att rida på över 70 % i Intermediaire.. Gissade på att det skulle krävas där ikring! Jag får nöja mig med att reda ha vunnit en trailer 😉 och sadelskåp var precis vad jag ville ha!

      /Maria

    1. Tack Emelie! 🙂 ja herregud vad vi tragglade, han kickade bakut i varje byte. Det var längesedan nu, jag önskar att Arras var ung för alltid. Usch vad ledsen jag blir när jag tänker på att han inte kommer vara med mig för alltid!

      Kram Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *