Helg!

Äntligen är det helg och jag liksom många andra är ledig. Det är första gången i mitt liv som jag inte behöver jobba helger för att överleva ekonomiskt. Jag sitter såklart och tillbringar lite tid till jobb ändå, men det kan jag ju göra när som helst på dygnet. Hur som helst, nu till dagens ridning:

Arras började jag med idag vid halv tio i förmiddags. När jag satte mig upp märkte jag att han ville peta ut högerbogen. Jag började då med att ställa över honom till höger (efter en liten uppvärmning). Jag hade honom ställd och böjd lite lätt till höger i vänstervarvet, både på långsidorna och på volterna, när jag kände att högerbogen hamnade på rätt plats så kunde jag ställa över till vänster och högerbogen var där den skulle vara. Vi gjorde även öppnor i vänstervarvet där jag även där var noga med att högerbogen inte skulle försvinna till höger. Jag fick samla upp honom på yttertygeln och samtidigt aktivera vänster bak. Vi gjorde några öppnor och jag fick tillslut ordning på bogar och att han satte under sig och aktiverade vänster bak på ett bra sätt.

Det blev extremt tydligt när han hamnade rätt med alla kroppsdelar, då är han helt plötsligt mellan mina hjälper, jag har lika mycket stöd i båda tyglarna och han bjuder jämnt framåt. Tänkt vilket skillnad det kan bli när allt hamnar på sin plats. När jag lyckas med detta lyckas jag även med bytena i varje, idag gjorde jag endast ett försök på en långsida. Först gjorde jag några 1-2 och sedan gjorde vi 7 i varje galoppsprång. Inte nog med att bytena i varje fungerar så blir även passagen superfin och känns väldigt enkel att utföra.

Elton red jag precis efter Arras. Han och Hannah ska tävla imorgon i Hagfors och behövde trimmas lite. Han kändes bättre än i onsdags just i galoppen, där han inte kändes riktigt lika stark och styv. Jag red bara cirka 20 minuter eftersom Hannah skulle rida också. Jag försökte lossa honom lite i sidorna, red mycket böjda spår och flyttade honom för skänklarna samtidigt som jag ställde och böjde i sidorna. Jag red även lite förvänd galopp och gjorde en del övergångar.

Lycka till imorgon Hannah och Elton!

 

20130831-125936.jpg

20130831-125942.jpg

/Maria

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *