Senaste dagarna!

I fredags red jag dressyr i ridhuset. Lektionen som brukar vara där var istället på utebanan så då passade jag på. Jag har bytt nosgrimma på Arras eftersom han har en tand som är lite trasig (jag vet inte vad tanden heter men den sitter ensam långt fram i munnen). Eftersom jag inte vill att remontnosgrimman ska klämma åt där så har jag bytt till en vanlig aachen.

Om det är nosgrimman eller något annat ska jag låta vara osagt men han går riktigt riktigt bra nu. Jag tycker inte att han viker in nosen lika mycket med den här nosgrimman, det känns som att halsen blir längre och jag får ett stöd ”längre fram”. Superhärligt! I går fick Arras en vilodag, idag red jag dressyr igen och imorgon är det Ankiträning. På tisdag blir det nog en uteritt i skogen om vädret tillåter.

Idag var Arras liksom i fredags jättefin, vad härligt det är när hästen jobbar med en och både en själv och hästen är glad. Jag jobbade efter värmningen med att försöka aktivera vänster bak och rida upp mot höger-yttertygeln. Det jobbet gjorde jag i galopp och där får jag vara mycket noga med att inte högerbogen ramlar ut till höger. När jag fick honom mellan mina hjälper kändes det som att han växte under mig. Formen höjdes och sprången blev rundare.

Idag tränade vi på mycket slutor i trav, vår akilleshäl. Vi kan komma i en fin trav i en öppna för att sedan tappa schwung och flyt i slutan. Idag satte jag mig ordentligt i sadeln och lyfte blicken och tänkte att vi skulle minsann upp mot taket. Jag tycker att det fungerade ganska bra, jag lyfte även innerhanden något och red i uppåt framåt. Vi får se om vi kan få till slutorna med Anki imorgon!

IMG_9948IMG_9959 IMG_9961IMG_9970

 /Maria

2 reaktioner på ”Senaste dagarna!”

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Malin skriver:

  Oj vad har hänt med tanden?:( Kan man göra något åt det? Men kul att det funka bra trots att du fick byta nosgrimma:)

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 dressyrsnack skriver:

   Det har hänt något med den så den är lite trasig på utsidan, och det skaver lite på tungan, men har blivit bättre de senaste dagarna faktiskt! Min veterinär säger att det behöver inte bli något av det, han har ingen direkt användning av tanden vare sig vid ätandet eller ridningen. Får han besvär med den så skulle jag kontakta Karin på ATG så får hon kika på den och bestämma om de ska laga den eller vad de hittar på!

   /Maria

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *