Gårdagens Ankiträning!

Igår red jag för Anki med Arras först. Han var väldigt segstartad faktiskt men kom igång efter ett par upplivningsförsök och då blev han riktigt fin.

Eftersom vi har ett par veckor till nästa tävling så lägger vi krutet på lite svårare rörelser såsom piaffen och bytena i varje. Piaffen tränade jag en del på i söndags, det var då jag övade mycket på att samla ihop skritten såpass att han näst intill började trampa av sig själv. Det jobbet hade gett resultat och Anki var nöjd med hur Arras trampade. Visst, det kan vara mer på stället men han tecknar rätt. I passagen ville Arras bli aningen låg och så fort han blev det så tappade vi luften i passagen, så jag höjde då handen något så att formen höjdes och vips så blev passagen bättre. Det låter kanske enkelt och så enkelt är det inte riktigt. Men detta kommer ni få se på film!

Bytena i varje provade vi också på. Jag tyckte att Arras fortfarande kändes lite långsam och min känsla visade sig stämma, då det gick fint att göra 1-2 åt båda håll, men när jag skulle göra fler byten så lyssnade han inte på mina hjälper. Jag fick då kvicka upp honom och påminna honom om att svara för mina hjälper. Ja men då minsann satt 8 byten i varje. Jag och Emma kommer att sätta oss och redigera film imorgon.

Efter passet med Arras var jag blodröd i ansiktet och hade precis återhämtat mig när det var Eltons tur. Elton vill gärna vika in näsan och bli låg. Känslan för mig när han blir låg är ganska bra, eftersom där orkar han vara ganska mjuk. När han kommer upp i uppvisningsform blir han styv och stel. Det känns nästan som att han går över tygeln. Anki bad mig ha honom i den höga formen hela tiden och lösgöra honom där uppe. Helt riktigt! Det ser jag framförallt när jag ser filmen att det är den rätta vägen. Tänk vad nyttigt det är att filma, det borde vi gjort oftare med Elton under vintern/våren.

Elton ska tävlas i helgen så han kommer jag att rida även onsdag och fredag denna veckan!

 

20130625-110540.jpg

 

FRUST!20130625-110550.jpgSvettigt!

/Maria

 

En reaktion på ”Gårdagens Ankiträning!”

  1. Hej, asså ni är såååå duktiga, verkligen!!! Ser verkligen upp till er!

    Jag undrar vad du har för olika bett på Arass och hur många du har, vad du tycker om olika bett, fördelar och nackdelar osv. Då min ponny är jättekänslig o måste växla mellan ganska många olika bett o bettlösa alternativ.

    Väldigt tacksam för svar!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *