Skrittjobb!

Idag var jag i stallet tidigt eftersom jag hade fodring och utsläpp. Riktigt skönt att bli klar i stallet i tid tycker jag, så att man hinner med att göra annat också!

Arras har ju haft en liten mini-vila nu så jag joggade igång honom sakta men säkert, fast jag kan inte påstå att han kändes så stel. Jag arbetade mycket med skritten idag med Arras. Jag ville att han skulle korta upp sig rejält i både kroppen och skrittstegens längd. Han försökte allt streta emot en del men när vi hamnade rätt så känns skritten väldigt lättreglerad och Arras känns kort i kroppen. Man känner då tydligt hur han lägger tyngd på bakbenen istället för att älga iväg i framvikt.

När jag hade honom så i skritten så blir det även lättare att börja trampa honom, vilket är väldigt svårt om inte skritten är tillräckligt samlad.

Det är inte så ofta som jag lägger så mycket tid på skritten, något som man kanske borde göra. Jag brukar dock alltid gå tillbaka till skritten för att öva på olika rörelser som är svåra, till exempel saxen. Den gör jag ibland i skritt innan jag provar att göra den i trav eller galopp. Dessutom tycker jag att om Arras är riktigt fin och samlad i skritten så är det lättare att bibehålla denna känsla i de andra gångarterna…

Ha en trevlig söndag!

 

20130623-111854.jpg

 

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *