Ingen träning idag…

Anki var tyvärr sjuk idag, så vi fick rida själva istället. Maria ställde upp och fotade lite idag, och hjälpte mig även med lite ”tramp”-arbete. Jag ville få igång bakbenen lite mer på henne, kvicka upp henne lite, och då hjälper det med att tänka åt lite tramp-hållet. Maria gick bredvid med ett spö, och viftade lite med bakom henne. Vi har ju gjort detta arbete på träning också, så Mini är inte helt obekant med det.
Jag är inte ute efter någon korrekt piaff eller ens i närheten, utan mer att hon ska sätta under sig bakbenen, och takta till.
Hon gjorde flera bra försök och när jag sen satte igång i traven, var hon betydligt kvickare i bakänden, och samlade sig kanon i höger öppnan – som jag 5 minuter innan inte alls fick till!

Överlag gick hon riktigt bra idag!

IMG_00021 IMG_99771 IMG_9973 IMG_9960 IMG_9947 IMG_9942 IMG_9940Jag har sagt åt henne att hon inte behöver överdriva galoppombytena så. Hon lyssnar inte riktigt på mig… 😉
IMG_9925Galopp i lätt sits. Börjar alltid passen så, så hon får en chans att frusta ur sig och komma igång ordentligt.

//Emma

En reaktion på ”Ingen träning idag…”

  1. Om man får önska ett inlägg skulle det vara kul att se er på den andres häst. Emma på Arras och Maria på Mini.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *