Ankiträningen igår

Igår tränade vi för Anki, tyvärr var vi inte i samma fina form som förra veckan, kanske för att jag inte red dressyr alls i helgen, han fick istället ridas ut och hoppa. Han ville inte alls stoppa under vänster bak inunder kroppen, jag fick ta i som sjutton och Arras tyckte jag var superjobbig. Det finns mycket att jobba på, samtidigt som det är en del saker som är bra!

I slutorna i galopp kommer ni se även där att vänster bak vill hellre gå åt sidan än inunder kroppen, därav rider jag sluta – öppna – sluta. Travöppnorna vi gör är precis i början av passet, så där är han fortfarande lite låg i formen, men de känns helt okej.

Jämför vi trampsekvenserna nu och för något år sedan så ser de helt annorlunda ut, han blir inte spänd och hög i formen som för ett år sedan, utan gör det mer avslappnat. I början ville Arras göra sakna passage och fattade inte alls att han skulle trampa, det har blivit bättre även om det är mycket kvar att jobba på!
http://youtu.be/A0_uA34eRuc
Maria

7 reaktioner på ”Ankiträningen igår”

  1. Ni är så himla duktiga! Ni har verkligen gett mig inspiration många gånger. Numer tränar jag med på just måndagar, och undrar, VARFÖR har jag inte tränat oftare förut? För OJ vad snabbt det sker framsteg! 🙂

    1. Tack! Vad skoj att vi inspirerar! 🙂 och vad härligt att träningen ger resultat! Heja!

      /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *