Utrustning-benskydd

Jag är väldigt noga när det gäller att använda benskydd och lindor på Minardi. Dels är hon väldigt lättskrämd och då kan hon lätt trampa sig. Sen går hon ganska så hårda dressyrpass några gånger i veckan, och då har jag oftast lindor på henne, då det stödjer upp mer.

Ska jag bara rida ett vanligt arbetspass, så lindar jag bara bakbenen och sätter skydd fram. Hela grundtanken med dressyr är ju att få hästens vikt på just bakbenen, och då vill jag ha extra stöd där.

Nu på vintern har jag även boots på henne både när jag rider och i hagen. Hon trampar sig väldigt lätt och med 4 isbrodd i varje sko, vill jag absolut inte riskera något.

Några gånger i veckan, eller när hon har gått ett hårt arbetspass, så lindar jag bakbenen med Back-on-trackpaddar. Jag tycker att det är ett jättebra material och har grejer till både hästen och hunden från detta märke.

Så här står det på deras hemsida:

Så fungerar Back on Track

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.


På tävling däremot använder jag bara benskydd. Enbart för att det ska vara lätt att ta av, i den miljön som är på en tävlingsplats är det inte säkert att små Mini-hästar vill stå stilla en längre stund….;)

Innan träning


Efter träning…

// Emma


5 reaktioner på ”Utrustning-benskydd”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *