Idag!

Mini fick gå ett pass i ridhuset idag också. Jag vet inte hur jag kommer hinna rida under helgen, då jag jobbar 7-22 och ska ha lite stalljourer på det. Lycka till Emma! (Sova är överskattat… 😉 )

Hon kändes riktigt fin idag, lagomt med energi som inte rann över. Hon börjar riktigt att förstå hur man ska göra en travökning, och ökar faktiskt steglängden nu! Fantastiskt kul! Nu hoppas jag bara att vi ska få fram det sen på tävling med, det kanske inte kommer att gå i början, men nu vet jag ju att det finns där.

Det var några läsare som frågade mig hur jag har gjort för att få fram mer framåtbjudning i skritten, och jag har tänkt och tänkt, men det enda jag kan komma på är att jag har låtit henne skritta på ordentligt ute i skogen, där hon automatiskt har tänkt mer fram. Sen har det kommit mer och mer med åren, och såklart med styrkan, samt att hon blivit säkrare i sig själv. Hon blev så osäker när hon fick gå på långa tyglar, då hade hon inte samma trygghet från min sida. Det märks fortfarande på henne att hon kopplar av mer när jag rider med korta tyglar. 

Såklart har jag tränat på att ändra henne i skritten, variera mellan mellanskritt och ökad skritt, verkligen få henne att förstå att man kan ändra sig även i skritt. Men som sagt, det är något som har kommit med åren. Nu har hon alltid haft en ren skritt, vilket har underlättat arbetet. Den har bara varit oelastisk, och det känns ju igen i traven med, som även den har blivit bättre med åren!

IMG_9988

//Emma

2 reaktioner på ”Idag!”

  1. Kan du förklara hur du tränar på det här med att öka steglängden? Min ponny ökade super i somras men nu bara springer hon på. Ni är ju dom absolut bästa att fråga då ni gett kloks och bra tips innan som har fungerat super på min pålle 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *