9 reaktioner på ”Långsam igångsättning!”

 1. Vet precis hur det är, min är riden nu i drygt 1 månad efter ha vart skadad i nästan 2 månader och eftersom hon blir 19 nästa år så är det långsam igångsättning som gäller.
  Jag fick rådet att skritta 2 veckor innan jag försiktig satte igång med trav och vänta minst 4 veckor med att rida på banan, endast ut i skogen i början.
  Nu har jag försiktig börjat galoppera pyttelite och ta något pass på banan 1 gång i veckan i skritt och trav runt fyrkanten, flyttar lite försiktig och tar nått varv på stor volt emellanåt. Rider då c:a 1/2 timme, mest i skritt.

  Men ute i skogen rider jag på, gärna drygt 1 timme i skritt och trav.

  Hoppas allt går bra och ni kommer igång snart igen! 🙂

  1. Enligt veterinärens restriktioner behöver jag inte komma på återbesök om jag anser att han är ohalt! Jag ska ringa min Veterinär så fort hon är tillbaka på plats och rådfråga 🙂 Jag har haft honom så väldigt länge så jag märker lätt om Arras ser fräsch ut eller ej, jag får lita på mina och Emmas ögon!

   Trevlig helg! /Maria

 2. Jag fick höra av min veterinär när min häst var långvarit skadad att det ska ta lika lång tid att sätta igång hästen som den vilat. Det är ett riktmärke jag håller, och tycker att det fungerar bra. Som någon redan skrivit sätter man ju hellre igång ”för långsamt” än för fort.

 3. Hej! Jag tror också på att du känner din häst så pass väl, har man haft en häst så länge känner man direkt när de går ur boxen om nåt inte är som det ska..
  Har han fått sulor nu eller hjälpte det enbart med metacamen? Skönt att det blev bra så pass snabbt ändå 🙂 Min häst är bra nu från sin mugg iaf, han lyckades få ett sår mitt i som vi till slut fick bränna hos veterinären för det ville inte läka och sen tog det exakt en månad innan skorporna var borta och nu är det bra, lycka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *