Plan!

Den här helgen jobbar jag (som vanligt) och kommer inte alls att hinna rida. Jag har inte heller hittat någon som vill motionera Mini-djuret, så det blir två vilodagar.

Detta är inte optimalt för henne just nu, och vi ska ju rida lektion på måndag. Så planen är att på måndag morgon åker jag till stallet och tömkör en stund, så hon får springa av sig den värsta överskottsenergin, och komma loss lite i kroppen.

Sist jag tömkörde (i onsdags) fick jag påminna henne om att hon faktiskt fyller 8 år om ett par månader, och då räknas hon definitivt som en vuxen häst. Och visst, hon är för det mesta vuxen, men i just tömkörningen beter hon sig precis som en unghäst igen. Traven går fint, men när jag ger galoppkommandot så exploderar hon och försöker springa iväg som en tok.

Nu för tiden går det dock att kontrollera henne någorlunda, när hon var mindre så drog hon med mig genom hela ridhuset… 🙂

//Emma

2 reaktioner på ”Plan!”

  1. Bushäst!
    Calle har vilat en vecka nu så han är nog taggad imorgon när jag ska rida igen, får nog lina honom lite innan 😉
    Har hämtat hem min 05:a idag och var uppe i era trakter, passerade Sörmon på vägen hem..

    1. De är charmiga de små liven… 😉
      Aa då antar jag att du passerade Sörmon på E18? Det är själva naturområdet, vi håller till i andra änden av det. Men det är fint att rida i den skogen! 😀 //Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *