Jag tror vi firar!

Ja nu i dagarna har jag haft lilla Mini-hästen i 4 år!
Oj, vad fort åren har gått. Hon kom till mig en kväll i mitten av november, liten och ängslig. Hon hade väl aldrig vart hemifrån förut.  Lurvig som en björn, och hade aldrig haft ett täcke på sig. Jag minns första gången jag skulle lägga på henne ett regntäcke. Jag fick ha en som höll i henne på stallgången, så la jag på täcket på mitten av hästen och vecklade försiktigt ut det. Snabbt fast med spännena och in med hästen i boxen, som låg rakt fram. Hon panikade ett tag, sen vågade hon inte röra sig på flera timmar. Men tillslut gick det bra. (Hon kan fortfarande bli rädd när man ska ta på täcket i boxen…)

Mini är även den första hästen jag har ridit in alldeles själv. När jag jobbade i Skåne red vi ju in tusentals hästar (nästan), men då hade jag ju alltid Daniel med mig (som jag jobbade för). Jag måste säga att jag är nöjd med jobbet, även om det tog lång tid. Å andra sidan så tror jag att Mini behövde den tiden på sig, eftersom hon är så jättekänslig. Minsta bakslag och hon kom i håg det i månader efteråt. 

Mini har en enorm personlighet och tyr sig väldigt mycket till en. Hon kan lämna maten när jag kommer till hagen eller in i boxen för att hälsa, och hon gnäggar alltid när jag går förbi henne på gången. 

Hon har prövat mitt tålamod många gånger under åren, och ibland har jag tvivlat på att vi ska komma vidare, men hon har visat gång på gång att får hon bara lite tid på sig, så blir det så bra. Nu tvivlar jag inte längre – jag vet att det kommer bli bra!

Första gången vi träffades. Oktober -08, Mini är 3 år gammal!

Mars -09, inridning pågår!

Augusti -09, Kvalitetsbedömning!

Vintern 09/10

Vi provar tävlingar med varierad framgång! Vår/sommar -10.

Vi kom till Flyinge och fick vara med i 5-års Breeders! Oktober -10.

På senare dar…

//Emma

6 reaktioner på ”Jag tror vi firar!”

  1. Åh vad kul att se! Såå fint musklad är hon ju också. 🙂 Har precis börjat rida ett 3-årigt fullblodssto som kommer från banan, och ska verkligen ta kort så man ser utvecklingen. 🙂

    1. Det händer verkligen jättemycket med hästarna i den åldern, så ta massor av kort och jämför senare! 🙂 //Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *