Byter mat!

Minis energi vet inga gränser och nu börjar hon nästan bli lite jobbig. Hon eldar upp sig alldeles för mycket i ridningen och skvätter, studsar och hoppar iväg för minsta lilla ljud.

När jag gjorde en foderstatsberäkning så visade den att hon fick för mycket energi, så jag sänkte krafften något, men det låg fortfarande i högsta laget. Nu får hon inte jättemycket krafftfoder och jag vill inte sänka det ännu mer, så nu får hon gå över på havrefri müsli istället! Det kommer nog göra henne gott tror jag.

Detta åt hon när hon var liten, och funkade bra på det. Sen när hon blev riden lite mer så ökade hennes energibehov, i och med att hon växte också, så då gick jag över till müsli röd, och där har vi vart kvar ”av gammal vana”. Men nu är det dags för ändring igen!

//Emma

10 reaktioner på ”Byter mat!”

   1. Jag köper mitt på Charlies i Jönköping men det är du nog inte hjälpt med 🙂 Det går kanske att googla för att hitta återförsäljare. Riktigt bra foder i alla fall som funkar bra på hästar som gärna övertänder och blir lite ”prilliga” på havre. Magnesium ska ha en lite lugnande effek. Runda och fina blir de också. Finns en lila variant också som är lite skarpare men det har jag inte testat.

    1. Jag kollade upp och det fanns ingen återförsäljare i närheten, så jag fortsätter nog med Kraffts sortiment. 🙂 //Emma

 1. Hej! Detta har inte med inlägget att göra, mem hade varit väldigt tacksam om jag kunde få svar av någon av er. Jag har precis köpt en ny storhäst som tävlat tom. Msv B:2 i år med föregående ägare. Får jag då starta den i Lc-Lb klasserna med den nu trots det? Eller måste man göra någon nedklassning av något slag först. Som sagt, hade varit väldigt tacksam för svar, för har ingen aning själv 🙂

   1. Hej! Det stämmer, men meddelande måste lämnas till Ridsportförbundet innan:
    ”Mom 287
    Nedklassning häst
    Vid försäljning av häst eller om häst stadigvarande (minst 6 månader) skall tävlas av annan ryttare kan hästen nedklassas. Denna nedklassning gäller då hästen tävlas av den nya ryttaren. Avser den tidigare ryttaren att tävla hästen tillämpas inte nedklassningen. Om en ryttare eller ägare önskar tillämpa denna bestämmelse skall meddelande lämnas till Ridsportförbundet innan start.”

  1. Hon äter en liten blandning! Har alltid gjort och ser ut att funka bra på det, så då fortsätter jag.
   Började med müslin till min förra häst som blev jättefin i kroppen av den, hon var svår att få fin på ”rätt ställen”, så jag tycker det är bra mat! 🙂 //Emma

 2. Calle har under oktober ätit Krafft Groov 125 och den röda müslin. Han är ju ingen högpresterande häst men hans mage är ju lite muppig och allt ”rinner igenom” väldigt fort, så jag körde på den med hög energi för att han skulle få i sig nåt. Han blev mycket piggare (nästan lite VÄL pigg) och har lagt på sig = äntligen fått ett hull!! Nu har jag tagit bort müslin och han äter krafft groov + lucern istället. Ska se hur det funkar, tappar han får jag köra på müslin igen men kanske den blå då….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *