Bra skydd!

Nu har jag haft mina Catagoskydd sedan i somras och jag måste säga att de är superbra! Sen tidigare har jag ju haft de vita som tävlingsskydd, men sen köpte jag ett par bruna att ha till vardags. 

De sitter stabilt och helt still på benen, smidiga att ta på och av och är lätta att rengöra. Jag brukar bara borsta av insidan och om de är väldigt lortiga på utsidan, tar jag bara en av mina älskade våtservetter och drar över med. När det torkar ser de helt nytvättade ut! 

Bra köp!

//Emma

11 reaktioner på ”Bra skydd!”

 1. Har du inte problem med skav av dem? Har lika dana, fast vita då och min häst får ruggad päls på framsidan av bakbenen, strax över kotorna. Rider jag med dem flera dagar i rad så kan man nästan ana kala fläckar och början till köttsår. Jättetrist! Inte lust att linda min fyraåring alla dagar, så dessa kändes alldeles perfekta, fram tills att jag märkte det… 🙁

  1. Nä jag har inte sett till några skav än så länge! Nu använder jag de max två dagar i rad kanske, för det mesta lindar jag. //Emma

 2. Jag har lite problem med att bakskydden är lite för stora vilket leder till att jag måste spänna åt dem ganska hårt vilket inte brukar uppskattas av min häst. Och jag har ändå en häst på 170 med långa ben (men antagligen för smala för dessa skydd!). Men håller med om att de är enkla att hålla rena! Skulle gärna köpa ett par bruna att ha hemma men tvekar nu på grund av storleksproblemet…

 3. Jag tycker alla Dressyrryttare har blivit alldeles till sig över de där catagoskydden, tydligen tog de slut överallt en period 😉
  Det borde onekligen betyda att de är bra, men om man får vara lite fåfäng så gillar jag inte alls de stora kardborrebanden, tycker de får benen att se konstiga ut x)
  Jämfört med lindor som ändå är ganska smickrande för benen, och följer formerna..!

  1. Haha, nu lät du som en sann dressyrryttare! 😉 Själv tycker jag det bara är smidigt med de där stora kardborrebanden, inte så knöligt att ta på/av! 😛 //Emma

 4. Har flera par också, så man kan variera med lite istället för lindor. Jag tycker mina är toppen också! Inga skav och sitter som en smäck trots min hästs smala ben! ;D

 5. Jag tycker också att dom är toppenbra! Förutom om det är superblött/snöslaskigt, då kan dom dra åt sig lite väl mycket av det blöta och bli tunga. Har aldrig upplevt skav av dom.

 6. De är jättebra, verkligen. Men de är inte speciellt hållbara om man har en häst som verkligen stryker sig :).. är nog super om man har en som man ”bara” vill skydda o som kanske slår på sig någongång och att ha försäkerhetsskull… men mina höll inte speciellt länge då min häst verkligen stryker sig fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *