Bloggen!

Vi fick en fråga hur det egentligen gick till när bloggen Dressyrsnack startades. 

Bloggen har i februari funnits i 2 år, vilket är väldigt mycket längre än vad iallafall jag trodde den skulle finnas! Jag hade nog tippat att vi skulle orka hålla igång den max ett halvår, men i och med att läsarantalet ökade och att vi fick så mycket positiv respons på den, så fann vi inspiration att fortsätta.

Det började med att Maria frågade mig om inte jag skulle vilja blogga ihop med henne. Vi har ju känt varandra i stort sett hela livet, hade hästarna i samma stall och tävlade båda i dressyr, så kombinationen kändes given. 😉 Jag var ärligt lite tveksam i början, jag hade redan en egen blogg som jag tyckte om att uppdatera och visste inte om jag orkade med en till. Min privata lilla blogg hade ju faktiskt hela 22 läsare som krävde uppdatering en gång om dagen! (Den bloggen finns faktiskt fortfarande…)

Men efter lite övertalning så började vi alltså blogga. Vi tillbringade en hel dag med att försöka komma på ett namn, tillslut stod det mellan Dressyrsnack och Dressyridioterna, och jag är grymt tacksam idag över att vi valde det förstnämnda… 

I början av vårt bloggande var vi helt hysteriska med uppdatering. Det var inget ovanligt att vi spottade ut 9 inlägg om dagen. Det höll faktiskt i sig, och under hela första året skrev vi ofattbara 2205 inlägg!

Ni förstår kanske att detta är för oss ohållbart i längden. Vi har faktiskt ganska nyligen haft en liten diskussion över bloggens framtid. Den ska inte läggas ned! Men däremot kommer uppdateringen att hållas nere till kanske 1-2 inlägg per person och dag. Maria är i slutspurten i sin utbildning, jag har ett heltidsjobb att sköta, sen går ju såklart hästarna i första hand. 
Vi är inte alls ute efter att bli ”Sveriges största blogg”. Det skulle jag aldrig klara av. Vi är nöjda med det läsarantalet vi har. Vi är heller inte ute och fiskar läsare på andra bloggar, jag läser knappt några längre, och kommenterar väldigt, väldigt sällan. 

Bloggen har gett oss så otroligt mycket, och jag är övertygad om att den har utvecklat oss som personer, men även som ryttare. Jag har aldrig reflekterat så mycket över min ridning sen vi började skriva om våra träningar här. Jag tror faktiskt att det har hjälpt min sits också, med hjälp att alla filmklipp vi har studerat och fått granskat av alla kritiska ögon.

Summan av det hela: Vi hoppas ni följer med oss framöver, i våra med- och motgångar, men räkna inte med några 9 inlägg per dag – det kommer inte att hända..

Tack alla läsare, utan er hade vi aldrig fortsatt!

Foto: Mikael Lindblom, nwt.se

//Emma

17 reaktioner på ”Bloggen!”

 1. Det räcker allt med 1uppdatering om dagen :D. Ni skriver väldigt bra reflektioner om era träningar och tävlingar.

 2. Jag vill bara säga att eran blogg är fan bäst. Ni är så jordnära och skriver så tillmötesgående till skillnad från andra, framför allt yngre och större hästbloggare. Man blir verkligen glad av eran trevliga attityd att skriva på och alltid bra, välutvecklade inlägg. Det blir så roligt att följa er.

 3. Eran blogg är i särklass den bästa hästbloggen som jag har hittat!

  Bättre ni håller bloggandet på en nivå som ni orkar/hinner med än att ni känner sån press på att leverera så att det känns för mäktigt för då blir det inte roligt längre.
  Vi som läser vill ju hänga med läänge, åtminstone tills ni (vi) når pensionsåldern 😉

  Kommer fortsätta att kika in här dagligen så länge bloggen finns kvar!
  Tack för all inspiration 🙂

 4. Det är kul att ni finns! Kul att läsa om era reflektioner och tankar om ridning!
  Håll det till det som passar er – hellre 1-2 bra inlägg än 5 utan substans – jag har läst er blogg i ca 1.5 år och tycker det är ganska skönt att det inte är ”för mycket” när man går in och läser!
  Jättekul att följa era framgångar och all lycka med vinterträningen – det ska bli kul att följa!

 5. Jag tycker lätt att ni har den bästa ryttarbloggen eftersom ni är ”vanliga” människor med vanliga liv, alltså inte proffs, som ändå rider och tävlar på den höga nivå som ni gör! Jag tror att det inte bara är jag som imponeras av hur ni får ihop vardagen med jobb, studier och seriös satsning på dressyr – och samtidigt bloggar och bloggar så bra! Det är alltid intressant att läsa om era träningar, tävlingsupplägg och vardagliga reflektioner. Att ni sen håller en så skönt avslappnad stil och bjuder på er själva är ett stort plus i kanten! Fortsätt så! 🙂

 6. Det är en konst att klara av att profilera sig så väl på nätet som ni gör! Ni är personliga men sakliga, seriösa men roliga, perfekta bloggare helt enkelt! Skadar ju heller inte att ni är så skickliga ryttare och har så fina hästar 🙂 TACK för att jag får följa er vardag, lära mig och inspireras!!!

 7. Och jag som ser er även IRL kan bara hålla med. Visst har bloggen utvecklat er både som personer och som ryttare! Och vad vi skulle sakna Dressyrsnack om den inte fanns (och hur skulle vi hålla koll på vad som händer ens i vårt eget stall :-)?)

 8. Så som många ovandnämna skrivit så är ni lätt min nya favorit & lär bli det så länge ni håller bloggen i rullning;) Gillar att ni är tävlingsryttare & tränar & man ser att ni & hästarna trivs med varandra! & sen skriver ni väldigt bra, intressanta & mogna inlägg som gör att man inte tröttnar, sen är det även roligt att kunna ta del av andras träningar & deras träningstips, då man aldrig kan bli fulländad som ryttare, utan det är bra att snappa upp info från alla möjliga håll!:D
  Keep up the good work girls!;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *