Täcken just nu!

Just nu, när det är runt nollan ute eller ett par grader åt båda hållen, så har Mini på sig:

20121109-084747.jpg

Ett (skitigt) stalltäcke som jag skulle tro innehåller 100 gr foder. Rätta mig om jag har fel, det är alltså ett Amigo från HW.

20121109-084801.jpg

Ett (skitigt) regntäcke utan foder, fast i en väldigt tuff färg. Det var en tillfällighet att det blev just den färgen, men jag är så glad att det blev det! Lyser upp i detta novembermörker.

Är det något varmare ute, 5 grader och uppåt, så byts Amigotäcket ut mot ett nättäcke från Back on track. Mini är än så länge inte rakad, så detta är allt som behövs. Sen är även halstäcken bannlysta på henne, så det blir det inget med även sen när hon blir rakad! Men jag har världens tjockaste vintertäcke från Dyon, så hon klarar sig nog..

”Världens tjockaste täcke”

//Emma

15 reaktioner på ”Täcken just nu!”

 1. Jag har precis samma kombo, men det var snyggare med det rosa täcket på mitt mörkbruna sto än på min fuxvalack:o. Har nu bytt till fleecat regntäcke med hals (mörkblått och beigt så han slipper skämmas).

 2. Min ena tokhäst frös nåt kopiöst i juli och augusti eftersom det jämt regnade. Han hade först ett likadant Amigo ofodrat regntäcke, man det är första gången jag sett en häst skaka underläppen och skaka i hela kroppen så mycket som han gjorde. Jag frågade tom veterinären om han hade brist eller om han seriöst är sjuk.
  Det blev att beställa hem ett 200 g Amigo-täcke med hals, i AUGUSTI!!! Han har haft det på sig sen dess och inte frusit alls. Tydligen verkar han vara lika frusen som sin matte (jag) och skakade så fort regnet kom på halsen trots att kroppen var torr… Vad är det för hästar som avlas fram egentligen? 😉

 3. min ena, orakade pålle har redan vintertäcke.. han tycker att det är mycket trevligt! idag har vi cirka .4 grader.. Hur ska jag klä honom när det är -25 grader? ingen aning..!

  1. Tjockt stalltäcke under?
   Men oftast är denna råkalla kylan som vi har nu den värsta. :/ Min stora är helklippt och nyklippt, så han är ordentligt påklädd. Men även min gammla ponny som är oklippt får på sig vintertäcke vid några plusgrader och ruggigt väder. Annars fryser han så han skakar, och han har redan lite svårt att hålla vikten och blir lätt stel så han får verkligen inte frysa! Det är så olika hur mkt de behöver ha på sig, täck efter behov och strunta i vad man ”skall” ha i en viss temp. Lyssna på hästen. 🙂

   Upplever också att ston (och hingstar) överlag är mkt varmare av sig än valacker. Delade tidigare stall med några ston och de var som kaminer, trots att de var helklippta så kunde de inte ha mer än 150-200 g täcke på sig utan att svettas, trots att det var flera minusgrader i stallet. Mina valacker hade frusit i hjäl med 150 g. :p

 4. Härlig färg på det cerisa, piggar verkligen upp i novembermörkret! Här har vi mest regn hela tiden och runt 5 grader. Min tjej är inte klippt och går med ett lite fodrat regntäcke. Hon blir lätt kall om ryggen… Har hellre snö nu!

 5. Varför får inte mini ha vintertäcke? Gillar hon det inte!? 😉 min fryser ihjäl utan ett tjockt täcke just nu 😉

  1. Haha, ja hon gillar det säkert men manen ramlar av på större delen av halsen, så sådant täcke är no-no! 😉 //Emma

 6. Amigos one piece täcke med hals som inte ens har sömmar är SUVERÄNT! Min lilla ponny som har lång man får ABSOLUT inte förstöra sin långa man, o det täcket skaver ingenting alls. Tips bara 🙂

  1. Det låter ju bra men jag har dock fått för mig att hennes man inte gillar att vara instängd. Det är inte så att det skaver av, den ramlar av! Ser jättekonstigt ut..//Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *