Onsdag i stallet…

… innebar en hel del småttingar som har höstlov och ridläger i stallet!

Jag red Elton i tältet, han ville gärna peta in sin lilla högerbog idag,  jag försökte lossa högersidan och få bogen mer ”intill kroppen”, då petade han istället ut vänster bak. I traven är Elton riktigt fin, det är främst i galoppen vi fick jobba igenom honom. 

Jag red så att jag hade spegeln framför oss, försökte rida med liten tagen bakdel i högervarvet, det tyckte Elton var ganska så jobbigt, speciellt när han samtidigt skulle vara loss och mjuk i högersidan. Jag lade inte alls så mycket fokus på formen utan lösa det jag precis beskrev. Jag red även en del förvänd galopp, speciellt höger galopp i vänster varv, där jag försökte flytta ut baken lite och lossa högersidan.

Elton provade att galoppera på stället, saktade av eller ibland galoppera fortare, ett bevis nog på att han tyckte att det var lite kämpigt med just detta arbete! Får vi ordning på detta i galoppen så kommer det bli riktigt bra.

I slutet försökte jag höja formen till en uppvisningsform och se till så att han gick i lite mer uppförsbacke, men aktiva bakben! Han var fin i traven i slutet lilleman!

image

Fina Arras får också vara med på bild, det gillar han!

image

/Maria

7 reaktioner på ”Onsdag i stallet…”

  1. Åh vad kul att höra! 🙂 Riktigt kul att du får tips och idéer av att läsa bloggen! Hehe, OS känns lite långt borta, men det är ju skoj att du tror på oss 😀

   Hade gott! /Maria

  1. Hej! Vad härligt, hoppas du fortsätter besöka oss 🙂 Elton är född 2000 om inte jag är ute och cyklar! Jag rider honom för att ägarna vill ha lite extra hjälp med dressyrtrimmandet någon gång ibland 🙂 Annars rider Hannah (8 år), eller Christine, Hannahs mamma! Elton står i samma stall som Arras och Mini!

   /Maria

   1. Hej! Måste ju vara toppen att ha någon som kan dressyrtrimma lite ibland! Har själv tänkt att jag skulle kunna göra det med en bekants barns ponny men jag är rädd att jag är lite för stor för den. Hur stor är Elton?
    /Hanna

 1. Kan ni/du göra ett inlägg om dina åsikter kring ridtält? Vi har våra funderingar på ridhus men om ridtält är ett lika bra alternativ har vi tänkt satsa på det 😀
  Tack för världens bästa blogg!!!! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *