Bra dag!

Jag hade egentligen inte tänkt att rida idag, alla våra fordon skulle få på sig sina vinterskor och jag började jobba halv två, så det skulle bli lite stressigt. Men jag lyckades klämma in ett ridpass ändå, och oj vad glad jag är att jag gjorde det!

Liksom Maria så fortsatte jag på gårdagens arbete med att ändra traven, aktivera bakbenen och försök till tramp i skritten. Traven blir så mycket bättre av detta arbete, men jag får vara jättenoga med att hon inte smygökar farten, utan jag får vara med med halvhalter och små påminnelser hela tiden.

Jag provade också att rida lite travökningar med hjälp av den övningen vi gjorde igår, och den rekommenderar jag verkligen! Jag rider alltså på en liten volt och samlar upp traven på yttertygeln och aktiverar bakbenen med innerskänkeln. Hon ska vara med så mycket på yttertygeln att hon är nästan rak. Sen ökar jag voltens storlek samtidigt som jag rider fram i mellantrav. Hela tiden med fokus på yttertygeln och innerskänkel. Sen ska jag kunna rida ut på t.e.x. fyrkanten eller diagonalen i ökad trav och hon ska då ha med sig bakbenen, eftersom det är syftet med den lilla volten, att få med sig dem.

Hon gjorde ett par riktigt bra ökningar! Nu rider jag inte så långa sträckor, utan kanske bara 4-5 meter, men med tiden kan vi nog öka den sträckan. Nu vill jag inte sitta och rida travökningar dagarna i ända, det sliter ganska mycket på hästarna. Men man måste ju träna på dem ibland!

Jag red även lite diagonala slutor i trav och galopp, och lyckades få den där underbara känslan, att man kan ta i yttertygeln och driva med innerskänkeln och hästen svarar med att böja sig mer och tvära mer. Fantastiskt! I galoppen gjorde vi riktigt tvära slutor, något vi inte har kunnat förut! Kul!

Jag ska försöka få min kära mamma att filma oss lite någon dag i veckan, det var väldigt längesen vi filmade när jag red själv, alltså inte för tränare. Kul att jämföra lite!

//Emma

7 reaktioner på ”Bra dag!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *