Gårdagens Ankiträning!

Igår red jag ju för Anki igen, välbehövligt som bara den. Vi jobbade med ungefär samma övningar som förra veckan. Arras ville till en början inte vinkla vänster bak, först försökte han sig på varianten att vika in näsan och inte alls låta sig aktiveras, jag fick då försöka lyfta upp formen, och knacka till med vänsterskänkeln, tanken var då att han skulle bli kvickare i sina bakben och sätta sig bättre.

När jag lyckades med det kom han fram bättre med nosen och han jobbade bättre över ryggen och fram till handen. Då försökte han smygöka farten istället, men det gick ganska lätt att göra något åt, några halvhalter så fort jag märkte att han började öka, så blev han jättefin!

Jag fick göra en del bakdelsvändningar igår, speciellt till vänster, eftersom det är i vänstervarvet vi hade mest problem. Även där ville inte Arras sätta under sig med vänster bak, jag fick försöka tänka att jag skulle driva in vänster bak inunder sadeln, mot frambenen (lite knasigt förklarat kanske), men efter ett tag blev det riktigt bra och vi fick då göra ett par piaffsteg precis när vi avslutat bakdelsvändningen. Arras ville gärna sätta ut vänster bak även i piaffen, därför valde vi att göra den på långsidan så att vi fick lite hjälp av sargen. Det gick mycket lättare! 

Precis när Arras började kännas riktigt fin, så var tiden slut. Typiskt, men vi får jobba vidare på detta idag!

Spana in pälsen:

image

/Maria

2 reaktioner på ”Gårdagens Ankiträning!”

    1. Hej! Jag har faktiskt jättedålig koll på Ice-vibegrejerna, har din häst varit skadad? Jag vet ingen som använder dom heller, så jag kan tyvärr inte säga något om dem! Arras har som det är nu inga problem med sina ben, så jag har inte haft tanken att kolla ice-vibe heller faktiskt! Kanske någon av våra läsare har bättre koll 🙂 Jag kan kolla med Emma också!

      /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *