När jag var liten… (del 2)

Eftersom jag håller på att bli så fantastisk gammal, så har jag samlat på mig lite mer anekdoter. Del 1 hittar ni HÄR!

När jag var liten: 

 • Hade min pappa en Polaroidkamera! Typ den enda i hela kvarteret som hade en sådan. För våra yngre läsare kan jag berätta att den är en kamera som när man trycker på avtryckaren, spottar ut en vit/grå bild. Den ska man sen vifta frenetiskt med, och efter 5 minuter dyker det upp en bild där! Tufft.
 • Hade jag långt blont hår. Det saknar jag idag och förbannar lite den dagen jag började experimentera med hårfärg. Det är väl en 15 år sedan nu, och jag har absolut ingen aning om vad min naturliga hårfärg är idag.
 • Var det modernt med att dra upp ridstrumporna över stövelkanten (se ovan…). Uuhu vad snygg man var då! (Sen hade man tydligen även på sig världens fulaste mössa och största tröja!)
   
 • Hade man ridhjälmar som täckte för öronen, så man inte hörde vad ridläraren sa. De förbjöds dock och min andra hjälm var en fin sammetshjälm som jag fick i julklapp. Jag minns det fortfarande, och har nog kvar kartongen den kom i – en väldigt ung Peter Eriksson på en hoppande häst iförd denna (enormt fula) hjälm!

 • Hade vi inga dvdspelare, datorer med internet eller nedladdningsprogram. Ville man se på film fick man pallra sig iväg till affären och hyra en. I vår familj finns det två lagomt olagliga storebröder som kunde det där med att kopiera filmer (det är preskriberat nu!), så jag var lite mer populär än alla andra, eftersom det alltid fanns filmer att titta på hemma hos mig! Annan underhållning kunde till exempel vara en sådan här:

 •  Hade ingen av våra ridskolehästar någonsin på sig ett täcke! Eller ett benskydd. Eller ett schabrak. Men de klarade sig ändå.
   

Var Graningestövlar omåttligt populära! De kostade 800 kr och jag fick nöja mig med fejkmodellen.
Bonusbilder på en ung jag!

Första ridlektionen i mitt liv! 3 1/2 år gammal och vita ridbyxor redan då.

6 år gammal på shetlandsponnyn Ramona. Här har vi börjat med enhandsfattning. 

// Emma

11 reaktioner på ”När jag var liten… (del 2)”

 1. Haha man skrattar när man läser. för inte allt för längesen tänkte jag på de där hur invecklat vi ridmänniskor faktiskt har gjort det senaste åren med utrustningen! Skulle man t.ex rida utan benskydd nu skulle folk nästan tappa hakan.. TÄNK om hästen trampar av sig ena benet lixom 😛 Och vilka gulliga bilder på dig som liten !! :)))

 2. Men va, hur gammal är du? Jag är 26 och tänkte att ni är typ i min ålder… Men flera av sakerna som du skrev med är sånt som typ mina systrar snackar om (de är 43 och 45). (Plus att bilderna ser väldigt gamla ut, haha.) Fast vissa saker typ Graninge-stövlarna var modernt som fan när jag var i typ 12-årsåldern.

  1. Hahaha, jag är 28… Bilderna på en liten Emma är då från 87-88 nångång. Bilden på den större Emma är från 95! Alltså var jag oxå i 12-årsåldern när Graninge var poppis.. 🙂 //Emma

 3. Åh vad söta ni var! Måste fråga vart ni är någon stans på den sista bilden? Påminner mycket om Bollebygd men det kan det väll inte vara? 🙂

  1. Jo men visst, det stämmer alldeles utmärkt! 😀 Vi har fd grannar som bor i Bollebygd så vi var alltid där och hälsade på under somrarna. Lägligt nog så hade de hästar oxå! 😉 //Emma

    1. Åh, vad kul! Det är så fint där… (Nu var det förvisso 15-20 år sen jag var där, men av det jag minns så! 🙂 ) //Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *