Intermediaire I – Örebro!

Idag har vi som sagt varit iväg till Örebro för att starta en nationell Intermediaire I. Allting har gått väldigt smidigt, vi åkte dit, red och åkte hem!

Jag räknade inte med några rekordpoäng i och med att vi inte riktigt varit på topp den här veckan, men jag tyckte ändå att vi skulle åka och starta, herregud det är ju inget OS och så dåligt går det inte, så jag tyckte ändå att det var värt att åka till Örebro för att starta sista tävlingen för i år!

Innan start

Jag letade ju så febrilt efter min plastrong och tog med mig nål och tråd för att helt enkelt sy fast plastrongen på min tävlingsskjorta, men när jag tog upp mina ridbyxor ur påsen påvägen till Örebro, så satt plastrongflärpen i ridbyxans karborreband längst ned – perfekt!

Däremot hittade jag inte min donut, som jag alltid har liggandes i hattlådan, men tydligen har jag i samband med SM:et flyttat på den. Som tur var märkte jag detta innan vi åkte, varpå jag klippte en strumpa som jag använde som donut – perfekt!

På framridningen

Jag började rida fram 55 minuter innan start och började då skritta fram. Jag började såsmåningom värma och Arras kändes en aning spänd såtillvida att han blev lite hög och kort i halsen och ville inte släppa igenom över ryggen. Den känslan hade jag större delen av framridningen – dock blev det lite bättre efterhand. Jag red mycket skolor, försökte lossa honom i sidorna och stod i lätt sits i galoppen till en början.

Lite roligt att Louise Nathorst alltid lyckas stå på framridningen när jag rider fram, då hon hade någon elev som startade. Var och varannan tävling det här året så har hon haft någon elev som ridit fram samtidigt! Det var fullt drag på framridningen när jag klev in med min ponnihest. Bo Tibblin hade även några elever som han hjälpte under tiden vi värmde upp. Jag fick lite hjälp även jag, av snälla Anki som med Chaplin kom tvåa i samma klass idag, superduktiga!

På banan

Innan start försökte jag få igenom vänstersidan lite extra innan starten, jag försökte även att få igång engagemanget genom att kvicka upp honom lite!

Första delen av programmet flöt på helt okej. Jag var inte riktigt nöjd med skolorna, men trots det fick vi ganska fina poäng på dem. Den samlade skritten, som på SM:et blev för långsam och för dåligt samlad lyckades vi med bra idag, och vi fick 7:or av samtliga domare. Saxen i galopp som vi tragglat med denna veckan flöt på okej, lite ojämn bjudning,  6,5:or och 6:a på den. 

Efter saxen flöt galoppdelen på bra, serien i vart tredje språng fick vi 7:or på, vi fick mestadels 7:or på piruetterna men missade tyvärr bytet mellan piruetterna, det blev jämfota och vi fick 4:or och 5:a. 

Tyvärr missade vi bytena i vartannat, som flöt på superfint tills precis i slutet där vi fick två missar, vilket vi fick 4:or och 5:a på. Den sista ökade traven var fin, men precis innan vi skulle säga hejdå snubblade Arras ganska ordentligt, men halten lyckades vi få till ändå innan vi hälsade. 

Lite blandad kompott med andra ord, hade vi inte haft missarna vet jag inte vad vi hamnat på, men det hade blivit rekord så det stänkt om det!

Resultatet blev finfina 65,570% – vilket är kanonbra och jag är väldigt stolt och glad över att lyckas skrapa ihop så fina procent med tanke på att vi inte varit på topp och med tanke på våra missar. Riktigt skoj att avsluta säsongen med en känsla att det kan bli riktigt bra nästa säsong!

Johan Ekenberg – 66,711%

Jämnt och ganska stabilt, men jämnare flyt fram till handen är önskvärt

Elisabeth Lette – 65,789%

Prydligt ridet. Oftast bra form men lite orolig mun

Mats Eriksson – 64,211%

Tilltalande häst och ridning! Ibland lite kort i sin form. Kunde vara mer nyanserad.

Dags för en halt och ryggning tror jag bestämt…

Johan Ekenberg var en av tre domare idag!

I skrittprogrammet…

Efter ritten! Konstig vinkel, jag tror att Arras står med fram och bakbenen långt isär. Han har hur som helst gått ned i vikt sedan SM tror jag bestämt!

Lite reklam för en viss klubb kan tyckas!

Måste hålla koll på Equipe…

Anki är påväg till prisutdelningen och jag bär lite grejer!

På bild:

1. Malin Rinné & Scharmeur  – 2. Anki Carlsson & Chaplin – 3. Philippa Ral & Levall 002

Pappa berättade att det stod någon person på läktaren och tog en hel del bilder på mig och Arras, det vore roligt om denne ger sig till känna 😉 Pappa lyckades inte få till några bra bilder på banan, eftersom objektivet inte räckte till riktigt!

/Maria

 

14 reaktioner på ”Intermediaire I – Örebro!”

  1. Tack! Absolut, det känns som att vi har mer kvar att ge innan vi lägger fracken på hyllan, hoppas vi kan hålla oss friska och krya 🙂

   /Maria

  1. Haha, ja det var inte illa pinkat med missar måste jag säga =) Är nöjd med resultatet, men vi kan bättre än så!

   /Maria

 1. Jättegrattis!

  Jag har en fråga som jag skulle uppskatta ett inlägg kring, gärna med bådas tankar.
  Om ni har gjort ett pass, på träning eller tävling, som inte känns riktigt bra hästen blir inte riktigt genom hela kroppen, känns stel i sidorna och stum i munnen etc. Hur gör ni då för att vända det till något positivt? Försöker ni ens vända det till något bra eller går ni bara vidare? Min häst börjar kännas lite matt och så, något jag inte varit med om innan att han blir i samband med pälssättning det är inte något i foderväg som fattas heller, har försökt strunta i dressyren helt ett par dagar. Han ska få en liten vila och återhämtningsperiod i oktober efter sista tävlingen har jag planerat sen ett tag då han endast går i skogen och får ”vara”.

  Väldigt flummig kommentar här känner jag, men jag skulle verkligen uppskatta lite hjälp på traven.

  1. Haha, tack! Jag är stolt, jag har ju själv haft en dröm att rida medelsvår en gång i tiden, men sedan höjer man drömmarnas mål allt eftersom 🙂

   /Maria

 2. Det var nog mig din pappa menade, jag stod och tog massa foton i helgen med sambons systemkamera 🙂 Tyvärr blev bilderna kassa 🙁 Mörka, suddiga, brusiga osv. För dåligt objektiv och nybörjare bakom kameran. Tyvärr!!
  Men va fina ni var, du och Arras 🙂 Kram

 3. Så himla kul! Minns när jag tävlade mot er när Arras var liten bebis typ, (runt 2005?) och tyckte alltid att han var så fin, roligt att följa här på bloggen!

   1. Inte just nu, var tvungen att flytta långt för att plugga (Utanför Gävle till Stockholm) och har inte råd att ha häst här! Men när jag är klar blir det nog en ny när jag fått jobb!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *