Lite bättre!

Jag fick en fråga om varför jag inte klipper Arras, eftersom han börjar bli masig och långhårig och det är för att jag inte vill klippa honom mer än en gång per säsong (eftersom vi måste åka in till ATG, spruta massor och det är ett väldigt projekt) så väntar jag tills pälsen växt ut helt. Förra året klippte jag honom sent och då höll han sig fin i pälsen hela våren!

Idag red jag ett pass i ridhuset, och jag hade ett annat bett på honom idag. En vanlig tredelad bridong, vanligtvis har jag ett tjockare tredelat. Jag tycker att han var lättare i handen med bridongen, men dessvärre var han då istället inte helt stängd och lugn med munnen. Jag kommer förmodligen välja att rida med det tjockare tredelade imorgon!

Jag red en hel del skolor idag där jag bad om energi stundtals men saktade även av till skritt i bibehållen öppna/sluta. Till höger är skolorna ganska bra men till vänster blir han lite låg/sned och det fick jag jobba en del med idag. Jag måste tänka uppåt-framåt så att skolorna blir lite mer luftiga.

Saxen krånglade vi lite med idag, efter bytet till vänster vill Arras gärna ramla iväg till vänster, så jag fick ta mängder med halvhalter och övergå till öppna till vänster, så att han inte tilläts att ramla iväg åt sidan. Serierna satt bra idag. Det är främst skolorna som vi fick traggla lite med idag, vi får hoppas att Anki kanske har lite tid över imorgon och kan hjälpa oss lite på framridningen! Vi får se!

 

/Maria 

 

14 reaktioner på ”Lite bättre!”

 1. Domosedan är väldigt bra, det lägger man under tungan på hästen. Funkar lika bra som att sätta det direkt i blodet. Det är receptbelagt men brukar inte va några problem att få recept på det. Kan vekrligen rekomenderas, då slipper ni ju åka in till ATG också 🙂

  1. Det räcker tyvärr inte med domocedan, han måste ha diverse droger och i flera omgångar, tar vi allt på en gång finns risken att han ramlar och det vill vi ju inte. Vi brukar ge två, tre omgångar med sprutor och det känns tryggt att ha veterinärer på plats 🙂

   /Maria

   1. Hur reagerade Arras första gången med klippmaskinen, innan du märkte att det nog vore lämpligt att droga honom?

    För när vi skulle testa klippa min häst så gick det käpprätt åt helvetet, han liksom istället för att gå undan, så går han mot en i full hast & gör fler otäcka saker. Testade att bremsa, jo tjena -.- han märkte inget av den, så jag har planerat att ta honom till klinik & klippa där, men hur går de tillväga då?
    Vore intressant å veta hur de går tillväga där i ett mer detaljerat inlägg?! 😀

    1. Ja 🙂 Jag hade en veterinär som inte kunde tro att det var sant när hon såg hur mycket vi fick ge honom, så därför vill jag inte heller klippa mer än en gång per år. Det blir dessutom fasligt DYRT!

     /Maria

 2. Ska arras inte få en liten vila efter tävlingen och efter vilan bara rida i skog och mark, då kommer säkert de lilla extra igen:)

   1. Eller ja, det blir några dagar i skogen. Jag ställer inte av honom och det blir ingen längre period! Jag är säker på att det räcker med några dagars ”dressyrvila” så ska det nog blir bra igen =)

    /Maria

 3. Ja dom flesta hästarna mår bra av att rida ut två gånger iveckan iaf kounternueligt , man kan ju faktiskt göra ”krumelurer” ute oxå:) och man får oftast en pigg och glad häst:)

  1. Absolut! Arras går inte jättehårt och rids inte överdrivet mycket i ridhuset, det är pälsen som är på G, så det går allt över. Men det blir skönt när tävlingarna är över och man kan släppa prestationskraven och rida ut flera dagar irad utan att det gör något =)

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *