Första tävlingarna!

Minis första framträdande för publik var på kvalitén när hon var 4 år. Egentligen var hon inte redo för det, eftersom hon blev så sent inriden. Men vi tyckte att det var nyttigt för henne och även om hon inte kunde visa upp sina bästa sidor, gångartsmässigt, så tycker jag att det gick helt klart över förväntan.

Jag däremot var sjukt nervös och trodde inte jag skulle komma levande från platsen. Jag hade aldrig ridit henne utomhus, och jag hade bara varit iväg och ridit på andra ställen två gånger innan. Framridningen var på Karlstads RK:s stora hoppbanan och jag tänkte att det kommer aldrig att gå…

Jag minns att Maria fick longera oss ett tag, men ganska snart märkte vi båda två att hästen var stencool. Vi knäppte loss och jag började trava runt banan. Första gången utomhus på en häst som inte riktigt kunde svänga, det kunde ha blivit riktigt spännande, men faktiskt så kändes det väldigt stabilt. 

Det visade sig efter visningen att Mini skötte sig betydligt bättre på bortaplan än hemma, nästan som om hon litade och lyssnade på mig lite mer. Kanske för att hon var lite osäker och kände trygghet i mig (haha), ja jag vet inte, men bra gick det iallafall!

Däremot var hon väldigt trött så poängen vart ingen höjdare, men med facit ihand, så har hon blivit en ganska fin häst ändå 😉 .

Uppställning efter ridprovet

Poängen från kvalitén (tryck på bilden)

Vår första riktiga dressyrstart var på våren när hon var 5 år. Första start blev en LB:1 i Sunne och jag tror vi fick 67%. Även där skötte hon sig fantastisk bra och även om hon var spänd så lyssnade hon på mig hela tiden.

På väg hem från Sunne

Första utomhusstarten blev i Grums några veckor efter Sunne, då red vi en LB:2. Jag är inte riktigt säker för denna start finns inte med på TDB, men jag tror att vi fick vår första placering här. Två veckor senare vann vi iallafall vår första tävling, med 70% i en LB:2!

Från starten i Grums

// Emma

3 reaktioner på ”Första tävlingarna!”

  1. Jag tycker man ofta ser hästar med bra typ men kanske inte höga gångartsbetyg bli bra tävlingshästar. Det säger mig dels att en bra typ gör att hästen klarar att röra sig rätt och att spänning förstör mångas visning.

    Du är väldigt duktig som fått upp henne så fort i klasserna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *