Arras fredag!

Igår var det sådär galet varmt, det känns som att man vänjer sig otroligt snabbt ändå. Till veckan ska det bli kallt igen, hoppas att hästarna vänjer sig lika fort som jag gör!

Igår kunde jag bara inte med att rida i ridhuset, så jag skrittade ut Arras först och red sedan på utebanan. Jag fokuserade på formen och kontrollen. Jag valde att ha en lång och rund form och att han skulle ta ett jämnt och mjukt stöd på bettet.

När man rider ute tycker jag att det gärna går fortare och fortare, därför var jag väldigt noga med att han väntade och vilade ordentligt på steget. Jag red i ett riktigt lugnt tempo i en rund form, och ville ha full kontroll på tempot. Det blir gärna att efter ett galoppombyte eller byte av gångart, så ökar han tempot lite, så jag var noggrann med mina halvhalter hela passet igenom. 

Efterhand höjde jag formen något, men red inte på i ett hastigare tempo, utan försökte hela tiden ha vila på steget. Han var riktigt fin. Och när han lyssnar på mig, vilket tempo jag vill ha och vilken form jag vill ha, så blev det riktigt bra!

image


image

/Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>