Solo Comb for dummies!

Okej Madde, här kommer en utförlig beskrivning om hur man använder en Solo Comb. (Madde ville att jag skulle beskriva så att en 5-åring skulle förstå, får se om jag lyckas med detta…)

1) Du ser till att manen är genomkammad, så att det går att dra fingrarna igenom. Jag är inte ute efter att få ”pottfrilla” på manen, utan jag vill ha en naturlig look! Leta också i detta skede upp underhåret på manen.

2) Grabba ett ordentligt tag i det nyss uppletade underhåret. 

3) Dra nu Solo Comb upp mot mankammen, utan att trycka på den röda knappen. Dra så långt upp du kan. Precis som om du skulle rycka manen på det gamla hederliga sättet alltså!

4) När du har kommit så långt upp du kan, tryck på den röda knappen…

5) TADAAA!! Och där har du fått loss ett gäng med manstrån!

Resultatet blir verkligen jättebra, och det är inga som helst problem att knoppa efteråt. Det är också väldigt bra att man kan byta ut bladen när de slits ut.

Hoppas du förstår nu Madde! 😉

// Emma

14 reaktioner på ”Solo Comb for dummies!”

  1. Alltså, den klipper ju av manen på nåt sätt så att det inte blir stubb. Jag har ju använt den sedan i höstas och har inte märkt att manen blivit ful eller ”stubbig”! 🙂 //Emma

   1. Samma tillverkare som solo comb men som en kam med knivar. Man kammar alltså manen med den, perfekt att tunna ut med. Min häst har med ponnyman så läste ett inlägg som du skrivit och tänkte köpa en solo comb men hittade denna på hööks och de rekommenderade den ifall det va tunna ur man behövde 🙂 Kammar varannan vecka typ, tar 2 min så håller den sig perfekt!

 1. Min häst har alltid haft pottfrilla p.g.a. att jag prioriterat andra saker framför ryckning av man (läs: är för lat), men nu tänkte jag att det är på tiden att ta mej i nacken sedan min häst i tillägg har den tjockaste manen jag någonsin sett på ett halvblod. Men då måste jag fråga: Hur hittar jag underhåret? 😀

  1. Alltså jag tar det håret som är närmast halsen liksom. Precis som om jag skulle rycka manen. Då får man den tunnare, utan att den ställer sig rakt ut. // Emma

 2. Provade nånting liknande nån gång på en ponny med ordentlig ponnyman, jag upplevde dock att det blev hackigt, alltså att det blev strån på undersidan som var jättekorta och stack ut när man knoppade, inte okej för mig så jag använde den aldrig mer. Blir resultatet så för dig också??

  1. Nej, som jag skrev så syns det inte alls några konstigheter när jag knoppar! Alla manstrån är på plats och inget sticker ut.. Blir precis som en ryckt man helt enkelt! //Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *