Arras lördag!

Idag var stod det dressyr på schemat och jag valde att rida på tränset. Jag började med att värma upp och efter ett tag böja igenom Arras i sidorna så att han blev helt loss och mjuk i sidorna, precis som jag fick göra för Bosse. Det känns tydligt när Arras verkligen lossnar och blir helt mjuk. Då lättar jag efter hand, och när jag lättar så är han helt mjuk. 

Jag jobbade lite på samma saker som vi gjorde i torsdags. Jag försökte efter han att trampa till lite, utan hjälp från backen. Jag hade då spöt vinklat upp mot Arras rumpa, där kan man tatcha lite lätt så att han trampar till. Det är svårt att göra själv, men jag tror att vi fick till några små steg!

Imorgon blir det ett pass till, jag skulle verkligen vilja rida på utebanan, jag har inte sett hur underlaget är där men tänkte kika på det imorgon. På måndag ska jag rida för Anki och på tisdag blir det uteritt i skogen. 

Trevlig kväll!

/Maria

En reaktion på ”Arras lördag!”

  1. Skönt när man hittar de bästa lösgörande övningarna. Härlig känsla när hästen blir helt mjuk och rak. Då är det verkligen roligt att träna!! Kör hårt, Maria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *