Hästtjejer – vi är starka vi!

Tror inte ni att vi är lite envisare och ihärdigare än många andra icke-hästmänniskor? Det tror jag! Från att vi var småttingar har vi släpat på höbalar lika stora som oss själva. Mockat oändliga boxar med skit, burit vattenhinkar på 10 kg i vardera hand och dragit kärror genom lera och spöregn.

Härdade, starka och envisa är vad vi är! Hästtjejer är bäst helt enkelt, Punkt. 

Ibland känner man sig lite som den här åsnan!

/Maria

 

8 reaktioner på ”Hästtjejer – vi är starka vi!”

 1. Otaliga är bevisen på hästtjejernas fysiska och mentala styrka!! Det finns ingen ände på vad vi klarar av. Ingen uppgift är för stor. En av anledningarna till flera artiklar om varför vi blir bra ledare, och finns att hitta överallt i näringslivet. Och aldrig något pjosk och dalt. Tuffingar. Var inne lite på dom här tankebanorna när jag skrev om ”galna hästmänniskor”: https://stallbabbel.wordpress.com/2012/04/08/galna-hastmanniskor/

 2. Jag håller med! Det är smått lustigt också varje gång någon förvånas över hur mycket vi hästtjejer orkar bära, släpa och dra på grejer av alla de slag, när det egentligen är det vi gör en sisådär 80% av tiden i stallet. De få minutrarna när man sitter fint rakt upp och ner på hästen, i typ skritt på lång tygel, verkar ändå vara det som de oinsatta förknippar med hästar och ridning. Inte de 300 kg hö och de tusentals liter vatten som vi bär på en månad.
  För att inte tala om blöta utetäcken, sadlar, m.m. som ska hivas och hängas.. Phu, nu blev jag trött! 😉

  1. Haha exakt, det är inte bara de 60 minutrarnas ridning som gör oss så jäkla vältränade (!?), det är ju tre timmars släpande och slit runt om 7 dagar i veckan som gör oss så trimmade 😉

   /Maria

 3. Äsch, jag är ju numera officiellt ”pensionär” och ”dressyrtant”….. Men har faktiskt planerat en pilates-kurs, det lär vara det bästa för ryttare! Allvar alltså. Jag ska träna. Promenader med hunden räknas väl inte alls….

 4. Ja, herregud vad man släpar och står i… Tänkte för mig själv i veckan, undrar hur många boxar jag mockat i mitt liv?! Det måste vara många, många… Jag är i och för sig bara 21 år gammal, men har haft praktik/jobbat i stall i omgångar sedan jag var 15, så det är nog en ganska hög siffra ändå! Ibland säger mina kompisar att det är ”konstigt att du är så smal, du tränar ju aldrig?” nja, säger jag då, men jag jobbar ju med hästar… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *