Bra pass!

Idag fixade jag till manen på Mini med min nyslipade Solocomb (alltså nya blad..). Mini trodde nog att jag höll på att knoppa för sen blev hon jättenervös, trampade runt som en tok och bajsade ungefär 5 gånger på 10 minuter…

Väl inne i ridhuset nästan sprang hon bredvid mig, något som inte hör till vanligheten och hon var på helspänn. När jag kom upp i sadeln och började trava, blev hon lugn och frustade i ungefär 5 minuter. Tok-Mini!

Under hela passet försökte jag tänka på allt Bosse sa i onsdags. 

* Ha med henne på yttertygeln, aldrig släppa efter där!

* I övergång till trav och galopp så får hon inte gå iväg, utan ska sätta igång i ett lugnt tempo.

* I öppnorna; Jobba med yttertygel och innerskänkel! Hon får hellre vara lite rak, och ta halvhalterna på yttertygeln, än bara häva sig in och gå på som ett ånglok.

* I bytena, bearbeta galoppen innan med diagonala hjälper, låt henne inte gå iväg och gör hon det, höj handen något. (Funkade kanon!!)

Mini kändes riktigt mjuk och fin idag, och efter ett tag kände jag att nä, jag vill inte sluta att rida idag! Allt kändes lätt och hon kändes så himla ambitiös och positiv. Älskade häst! 😀

Hon börjar bli så där fint fläckig nu! Jag glömmer bort hur ljus hon är på sommaren.. 

// Emma

En reaktion på ”Bra pass!”

  1. Ack, dessa öppnor… Hur man än gör, så slutar det med kommentarer som ”för lite tvärning”, ” för rak”, ” för böjd”, ”fyra spår”, ”svajar”, ”tappar tempo”… Så svårt att få dom perfekta. Och från domarkurserrna vet jag ju att dom dessutom faktiskt ser olika ut från M, C och H. Så att få tre domare nöjda, det är en bragd. Kämpa på, du är så duktig och Mini är så fin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *