Usch!

Igår när jag borstade svansen på Mini så upptäckte jag ett sår som satt precis i ”vecket” på svansroten. Jag har ingen aning om vad som har hänt och genast satte spekulationerna igång i stallet! 

Har svansremmen skavt när täcket hamnat på sniskan?  Nä, knappast troligt då den remmen sitter så långt ner på täckena, och hon har inte haft täcket på sned det sista dygnet. (På bilden häromdagen hade hon ingen svansrem på..)

Utslag/eksem/blivit fuktigt och för tätt? Kanske, men vad tusan ska man göra om det har blivit ”för tätt”?? Lyfta upp svansen och binda fast den?? 

Något annat mystiskt som inte kan förklaras, typ köttätande insekter osv. Högst troligt.

Allvarligt, jag vet inte vart det kommer ifrån, men jag tvättade lite med koksalt och fick någon mirakelsalva från Elton-matte som ska hjälpa mot allt! Fortsättning följer…

// Emma

10 reaktioner på ”Usch!”

  1. Sådär har min häst fått några gånger främst under sommarhalvåret. Jag brukar smörja med aloe vera gel och då läker det fort. Tror dock att det är karens på viss aloe.

  2. Min häst fick ett exakt likadant sår för några månader sedan, tillsynes utan förklaring. Jag tvättade rent med enbart koksalt och efter några bara dagar var det helt läkt. Tror att det kan vara klokt att undvika salva, utan bara föröka hålla torrt och rent, så att såret kan ”torka ut” om du förstår hur jag menar.

  3. Ludde fick också ett sånt sår för ett par veckor sen. Kunde inte heller förklara det, men det läkte fort. Dock var jag tvungen att smörja in det för att han inte skulle klia på det.

    1. Nja, det tror jag inte faktiskt. Hon står med två täcken som hänger en del ner över svansen, så det ska mycket till om det ska kunnas klia sönder något under dessa.. //Emma

  4. Halloj… Mitt ena sto får så där… Det verkar bli när hon gnuggar svansen mot väggen inne. Blir som väldigt lätta brännskador. Jag har på zinkpasta så det hålls torrt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *