Drar på´t..

Jag måste tyvärr snart köpa en ny dator. Det drar jag mig verkligen inför, dom kostar ju flera tusen. Jag skulle ju faktiskt kunna köpa ett nytt fint kandar istället för en ny dator. Usch och blä.

Varje gång jag stoppar i batteriladdaren tjuter datorn hel villt. Det är glapp i uttaget på datorn. Det skulle jag nog kunna lämna in den för att fixa, men den sjunger på sista refrängen ändå ärligt talat. Batterilängden ska vi inte tala om, när det är fulladdat räcker det inte ens en halvtimma.

Finns det någon som har tips på en hyffsat billig dator (Mac är la för dyrt), inte superduperstor men heller inte minimal? Jag behöver inte ha någon värstingvariant…

Jag har haft min sedan 2008 nu. Dags att byta ut honom! Kan man köpa en begagnad Mac, eller är det osmart?

/Maria

12 reaktioner på ”Drar på´t..”

 1. Jag har köpt två stycken begagnade Mac-datorer och det har verkligen inte vart några problem. Den äldsta är typ 10 år gammal, still going strong.. Jag har haft flera andra datorer men inga har hållit förutom de från Apple så jag har definitivt tjänat pengar på att köpa därifrån:)

 2. Jag kan verkligen rekommendera ASUS laptops, suveräna datorer som finns i olika prisklasser. 🙂
  Min kostade 8000 men det finns även modeller för 3000, kan dock inte säga något om hur bra de är.
  En kille på Norrstrand säljer dem, kommer dock inte ihåg namnet på butiken, men den ligger i huset mittemot Wallinders mot Nordea. Han var jätteduktig på datorer och gav en bra och mycket hjälp, kan rekommendera att gå dit!

 3. Har jobbat med datorer på Media markt, så det finns allt datorer som ändå ligger på ett hyffsat pris som är riktigt bra. Sony och mac är ju dock lite i en klass för sig.. Men begangat är väl inga problem?! 🙂 så länge dom är i bra skick så 🙂
  Ett tips dock för att spara ditt batteri på nästa är att inte ha datorn ikopplad i väggen med batteri i mer än när du laddar batterit. Alltså om du ändå sitter med den och har den i väggen, ta ut batteriet. Alla säger att det inte borde göra någon skillnad men det gör det tillslut 😉
  Förövrigt förstår jag dig, köper också heller ett kandar eller i mitt fall ett träns då min bara är tre.. men ändå 🙂
  Hoppas du hittar någon bra och billig dator 🙂

 4. Samsung!! Köpte min samsung för 2 år sedan och den är fortfarande toppen. 14 tums skärm och väger 2 kg. Stark processor som gör så att jag kan köra flera ”tunga” program samtidigt utan att datorn blir slö eller hänger sig. Har använd både mac och pc under olika perioder och kan säga att efter denna datorn kommer jag aldrig gå tillbaka till mac. Du betalar ett överpris för en dator som inte är bättre än motsvarande PC.

 5. Jag har haft min Dell sedan 2006 och den fungerar fortfarande, vilket är ett mirakel med tanke på att den rest världen runt i både bagage och handväska och åkt i golvet ett antal gånger. 😛

 6. Jag har haft min Mac i 4 år och jag märken ingen skillnad på den nu och när det var ny. Lika snabb och lika bra batteritid.
  Så jag tycker absolut en Mac. Ni som pillar en del med filmer och bilder är ju Mac outstanding!!
  Lycka till!

 7. hp med intel 5 processor har jag hört ska vara det bästa, om man väljer att inte köpa mac. har ingen erfarenhet av varken hp eller mac, utan har av någon anledning fastnat för märket acer. hade min gamla i ca 4 år så de verkar ju hålla hyfsat.

 8. Oj det var många bud här… Jag får kika lite vad som finns på marknaden! Jag kan ju inte mycket om datorer så jag skulle nog behöva expertråd från något håll!

  /Maria

 9. Jag köpte en begagnad Macbook pro för 6000:- då var den bara två år. Som ny kostar den 11000:-. Väldigt nöjd med mitt köp. Med mac behöver du inte krångla med massa datavirus hit och dit!! Stor hiss för macbooks!!! Köp en begagnad vettja! Det kostar inte mer än en windowsdator då 😉
  Älskar eran blogg. KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *