Gummibett

Skara Hästsport var på plats i Lidköping och jag och Emma kunde såklart inte hålla oss därifrån. Jag pratade lite med tjejen som stod och sålde deras prylar om bett. Jag berättade om hur Arras var i munnen och hon tyckte att jag skulle prova att rida med gummibett.

Vi funderade på om man får rida med gummibett när man rider på kandar. Emma kollade senare upp detta i TR, och det verkar som att detta ska vara okej.

Är det någon av er som använder sig av gummibett?

Är det någon som rider med kandar som kombinerar gummibett med stången?

 

/Maria

15 reaktioner på ”Gummibett”

 1. Det är tillåtet, kommentatorn (Gunilla?) sa det under världscupsändningen förra veckan. Jag rider på tredelat gummibett, mest för att han hade det när jag köpte honom och det fungerade bra. Sen är det ju gött att slippa värma bettet på vintern 😉

 2. Jag rider normalt på ett Nova-bett ( rakt gummibett) men fick höra att jag inte fick rida på det. Nu tävlar jag bara LB och rider då på mitt tredelade ist. men jag skulle ju hellre vilja ha mitt gummibett. Vet ni hur det är med den saken?

   1. Tack för svaret! Hade hört samma sak men fick nytt hopp nu när frågeställningen om kandar kom upp. Förstår inte riktigt varför men det är ju bara att gilla läget:)

 3. Hörde också att de sa att det numera är tillåtet att rida på gummibett i högre klasser, i världscupdressyren i helgen. Det var en av de kvinnliga ryttarna som hade det till sitt kandar.

 4. Som andra skriver hörde jag att kommentatorn i helgen till Världscuptävlingar sa att det numera var tillåtet att rida med gummibett till ett kandar 🙂 hoppas det löser sig med bett 🙂

 5. Jag har precis provat rakt gummibett och min pålle verkade tycka om det mycket mer än vanligt tredelat.. tyvärr tävlar jag inte kandar-klasser och får inte tävla på det, men får snällt byta just till tävling, tyvärr. tycker gott dom kunde ändra det i lätta klasser också 🙂

 6. Jag tycker ofta att många gummibett blir alldeles för tjocka och klumpiga (speciellt om det ska ridas tillsammans med stång).
  Däremot stod jag och pillade på ett sånt här: http://www.horsemeup.se/index.php/hast/bett/delat-gummibett.html på scandinavium och dom verkade så himla bra, framför allt betydligt smalare än dom ”vanliga” gummibetten.
  Fanns där både två och tredelat, med rörliga och fasta ringar.. På hemsidan såg jag dock endast tvådelat men jag letade inte så noga 🙂

 7. Hur beskrev du att Arras var i munnen? Varför har man gummibett? Funderar på om man kanske borde testa och se om det blir bättre på min pålle i kandaret.. 🙂

  1. Han är lite orolig i kontakten och vill gärna greja mycket med bettet när jag rider med kandaret, så jag tänkte prova gummibett för att se om han tar stöd bättre med det =)

   /Maria

 8. Min kille är väldigt känslig och när jag bytte mitt vanliga tredelade mot ett gummi så blev det betydligt bättre. Han tar mycket bättre stöd och går inte och slänger med huvudet på samma sätt längre.
  Novat tar han ännu bättre stöd på men det rider jag bara ut på för jag föredrar att hålla mig till det jag får rida på, på banan. Upplever novat lite annorlunda att rida på, man får joxa/leta lite för att få till hjälperna och korrigeringarna jämfört med det vanliga.Men det är nog en vanesak.

  1. Vad intressant! Jag red med det bettet jag klätt med gummi idag och det kändes bra! Ska träna för Bosse imorgon med samma bett, så får vi se om jag köper ett gummibett framöver!

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *