Mini -unghästen!

Jag har fått några frågor om dels hur Mini var när hon var 5-åring, om jag har ridit in henne själv och vart jag har köpt henne. Tänkte svara på det nu! (Bättre sent än aldrig..)

Jag fick Mini på vintern när hon skulle fylla 4 år. Hon kommer ifrån Gerd Levin som även är uppfödare till Arras, och jag ringde helt enkelt till henne och frågade om hon hade en häst till salu. Då hade hon alltså en Mini-häst till övers ( 😉 ), men ville egentligen inte sälja henne. Så vi kom överens om att jag skulle rida in henne och utbilda henne över unghäståren, sen skulle hon tillbaka till Gerd.

För att göra en lång historia kortare. Jag red in Mini och det tog tid! Hon är ju väldigt känslig och hon är en sådan häst, att går något fel då sitter det i sen.. Men hon har också överraskat mig många gånger. Jag har haft så mycket tvivel när det gäller henne, och mig själv, att det inte ska gå och tävla henne, inte sko, inte klippa öronen…. Nu vet jag att det går definitivt att tävla henne, hon är supersnäll att sko och hon älskar när man klipper öronhåren! 🙂

Mini låg ju nästan ett år efter från början, men ändå bestämde vi oss för att visa henne på kvalitén. Där skötte hon sig över alla förväntningar och jag älskade min lilla häst mer än nånsin efter den dagen! Det var i samma veva som Gerd frågade om jag inte ville köpa henne, då hon tyckte att vi passade så bra ihop. Och så blev det!

Sen gick utvecklingen ganska snabbt framåt. I februari när hon var 5 år red jag en programridning för Clary Lundgren och fick kommentaren: ”Du ska inte ut och tävla än va..?”, och i mars tävlade vi vår första start, 65% i en LB:1! På sommaren kvalade vi till 5-års Breeders på Flyinge och dit åkte vi också senare på hösten. (Läs mer om det HÄR)

Mini har lärt mig att det mesta är möjligt. Jag är annars en sådan person som gärna peppar alla andra, men när det gäller mig själv så tror jag alltid det värsta, och jag är värdelös på att misslyckas. Men nu tänker jag precis tvärtom. Går det inte idag, så går det i morgon! (Eller en annan dag.. 😉 )

Mini 5 år. Första utomhusstarten!

Mini och jag på Flyinge, 5-års Breeders!

// Emma

9 reaktioner på ”Mini -unghästen!”

 1. Hoppas verkligen inte att ni tycker jag är tjatig, men för typ två veckor sedan skrev jag en kommentar där jag undrade om ni kunde hjälpa mig ”annonsera” efter två hästtjejer som vill åka till England i ett år. Ni lägger ju ut hästannonser ibland, så tänkte att ni kanske även kunde hjälpa till med detta i ett inlägg 🙂

  Jag söker två au pairer för ett års jobb i södra England med start i maj/juni.

  Familj 1 har två maxade D-ponnys (en New Forest och Irish Cob, båda viktbärande) och två hundar. Både hästar och hundar ska skötas med allt vad det innebär.

  Familj 2 har lite olika hästar, både unga och gamla, men vill även ha en person med datorvana då de vill ha lite kontorshjälp i familjens företag. Perfekt för att lära si språket ytterligare! Familjen uppskattar det till cirka tre timmar häst/stall per dag och cirka tre timmar kontorsjobb.

  I båda jobben ingår vissa hushållssysslor, men det är inte det jobbet går ut på. Det är mer sådant man ändå gör i sitt eget hem: tvätta lite, dammsuga lite, hjälpa till lite hemma. Eftersom man bor tillsammans med familjerna så blir det en naturlig del i vardagen.

  Båda familjerna är helt sanslöst fina och bra, och om jag skulle åka igen så skulle jag helt ärligt inte kunna välja familj. Båda ställena är stora gårdar på landsbygden vid havet. Au pairerna får egna bilar så körkort är ett krav. Lön är cirka 60 pund (650 kr) i veckan som au pairen gör vad som helst för. Allt annat som mat och uppehälle ingår i jobbet.

  Det finns möjlighet att plugga engelska en förmiddag/eftermiddag i veckan på college om man vill det.

  Båda familjerna söker glada, positiva och flexibla personer som inte är rädda att hjälpa till där det behövs, när det behövs. Jag känner båda familjerna personligen och kan därför gå i god för att det är bra och varma familjer och inga ”slavjobb” som man ibland läst om på t ex. internet.

  Frågor, mer information eller helt enkelt intresserad? Viktoria Grännsjö, 0730-337023 eller viktoria.grannsjo@gmail.com

  Skulle uppskatta så väldigt om ni kunde hjälpa mig med detta i er blogg! 🙂 Glad påsk!

  1. Förlåt! Det har vi helt glömt bort… Blir lite mycket ibland! Jag fixar detta imorgon eller om Emma hinner göra det idag!

   Kram och Glad Påsk!! /Maria

 2. Hej Emma, vi är ganska lika du o jag 🙂 jag har också en häst som jag kämpat med i ur och skur och haft mina tvivel och precis som du är jag en sån person som gärna peppar andra men tror det värsta när det kommer till mig själv o min häst… Tur att det finns fler! Glad Påsk /Kram

 3. Har följt eran blogg ett tag nu och vill bara säga att den är mycket trevlig och här finns en hel del inspiration att hämta! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *