Mini under helgen!

I lördags hade jag tänkt låta Mini vila, då jag inte hann rida. Men framåt eftermiddagen fick jag ett sms av Elin (Minis hoppryttare): ”Kan jag rida ut på Mini en sväng?”. Och såklart fick hon det, men jag varnade henne, att hon är smått galen.

Jag kom till stallet lagom till att Elin skulle gå ut, så jag erbjöd mig att hålla i Mini när hon satt upp, det är ju då hon ballat ur förut. Vad hände då? Jo Mini stod blickstill, sen skrittade hon iväg, och efter typ 20 meter kunde Elin länga tyglarna…

Jag tror min häst bara jävlas med mig..!

Elin hade gått ”all in” och hade ridit ut på Sörmon. Jag fick följande sms efter: ”Hon var jätteduktig, ville springa lite fort bara och hon bockade nästan ingenting. Vi klarade en kopplad hund som försökte attackera oss, sen två hundar och en bil samtidigt. Hon fick galoppera tills hon blev trött, sen fick hon galoppera i ett lugnt och behagligt tempo. Hon var så nöjd så hon visste inte vart hon skulle ta vägen.”

Hur glad blir man inte över sådana meddelanden?! Det finns hopp… Tack Elin!!

Igår red jag ett pass i ridhuset. Det var fyra andra, men Mini höll sig på mattan och hoppade bara till en eller två gånger. Framsteg! Hon var däremot lite stark och svarade inte riktigt bra på halvhalterna. Jag provade däremot att lägga in några byten tidigt i passet och det gick ganska så bra faktiskt! I slutet red jag de enkla bytena på det sättet som Bosse sa, och jag märkte att hon måste mer genom vänsterställningen än vad jag tyckt innan. Det märks även i galoppombytet från höger till vänster, där är det svårare att få henne fram till vänstern. Det får vi jobba på!

Jag lånar ett objektiv till systemkameran av en kompis som jag provade lite, och blev riktigt förtjust i! Funderar på köp!

Jag lekte runt med massa olika inställningar, så det blev lite varierat resultat. Det är ett objektiv som är mest lämpat till porträttfoto, men jag tror man kan ha mycket roligt med det!

// Emma

6 reaktioner på ”Mini under helgen!”

    1. Det är Canons billigaste objektiv, 50mm f/1.8 II. Helt superbra och jag är mer än nöjd med det. Jag har en Canon 450D! //Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *