Piggelin häst

Arras har varit riktigt pigg nu i ett par dagar. Kanske är det för att vädret har slått om? Idag sprang och bockade Arras tydligen omkring i hagen precis innan de skulle släppa in!

Idag red jag ett pass i ridhuset och är riktigt nöjd med känslan idag. Jag red en miljard skolor i olika tempon och det blev bättre och bättre under passets gång. I vänsterslutan tänkte jag på det Bosse sa, att i Int I där slutan ses bakifrån av domarna, behöver jag rida en brantare sluta. 

Jag red även saxen så som Bosse sade till mig att göra, med mycket yttertygen i vänsterslutan och inte riktigt lika lång sluta innan bytet till höger. Imorgon är det dags för Ankiträning och det ser jag fram emot.

Slutorna tycker jag att jag fick till riktigt bra och jag försökte vara stenhård med att vara helt stilla med min hand, även om Arras började joxa lite. Då lade han sig jättefint i handen. Ibland när jag får till det, kan jag bli arg på mig själv att jag inte har ridit så tidigare… 

/Maria

2 reaktioner på ”Piggelin häst”

  1. Vad snygg han är i brunt! Jag är lite nyfiken på varför du väljer att använda nosrem samtidigt som kandaret? Är det för att stabilisera lite extra?

    1. Jag gillar också Arras i brunt!
      Ja, jag växlar hej vilt mellan vanlig kandar-nosgrimma, remontnosgrimma när jag har träns och ibland den jag har på bilden! Jag använder den på kandaret ibland för att stabilisera lite extra 🙂 Jag tycker att det fungerar bra att växla nosgrimmor ! Jag pratade med en annan tjej som rider svår klass och hon rider allid sin häst med en sådan nosgrimma när hon tränar på kandar, och jag tyckte att det var ett bra tips..! Man kan nog tycka att jag inte behöver den nosgrimman, men jag tänker att det aldrig kan vara fel att växla 🙂 /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *