Träning för Bo Tibblin, film 2!

Ytterligare en film! Hoppas vi inte tröttar ut er totalt..

Här tränar vi enkla byten. Mini laddar lite extra ibland för hon tror hon ska byta galopp, så på träning om hon gör så, ska jag lägga en volt precis innan, för att få henne mer uppmärksam på att vi ska göra annat.

Jag fick även bra tips av Bosse när det gäller det enkla bytet. Jag ska förbereda den nya galoppen innan själva avbrottet, så hon är framme för den nya innerskänkeln. Det är försent att börja rida fram och ställa om när man redan har gjort avbrottet, då får man alldeles för många skrittsteg innan den nya fattningen. Jag fick nästan tänka att hon skulle vara ställd åt det nya hållet redan innan jag saktade av till skritt.

Detta gjorde att vi fick mycket bättre fattningar och att hon ”av sig själv” var på väg åt rätt håll. Speciellt i vänster galopp får vi felfattningar ibland, just för att jag inte fått henne fram för vänster skänkel. Så detta var en nyttig övning för oss!

 

 

// Emma

2 reaktioner på ”Träning för Bo Tibblin, film 2!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *