Vad händer?

 

Vad jag förstått så är det nya  regler i år. Vid tävling så måste ALLA boxar saneras innan en tävlingshäst ställs in. Det innebär att alla vid tävling måste:

1. Ta ut allt spån

2. Sanera med ett bakteriedödande medel

3. Spola hela boxen med högtryckstvätt

4. Torkning

5. Tillbaka med allt spån

För att när tävlingen är slut göra om samma procedur igen. Hur ska det här gå? Vilken ridskola har pengar/tid/ork att genomföra detta? Kommer uppstallningsavgifterna att skjutas i höjden? Kommer ridskolorna inte kunna erbjuda uppstallning?

För mig som åker långt vid nästan varje tävlingsstart så fungerar det inte om inte det finns uppstallning! Vi får se hur det blir framöver… Kanske överklagas beslutet!

/Maria

7 reaktioner på ”Vad händer?”

 1. Jag har med läst om detta och tror inte det är många som kommer ha uppstallning och om det finns så kommer det nog blir en höjning på priset.
  tycker detta är värdelöst.
  Tack för en bra blogg 🙂

  1. Jag tycker också att detta är fruktansvärt! De som anordnar tävlingar tjänar ju en hel del pengar på just uppstallningar. Och många som har långt att åka kanske stannar hemma istället.. Kul att du gillar bloggen 🙂 Hoppas vi kan fortsätta i samma anda!

   /Maria

   1. ja . jag jobbar i ett tävlingstall där vi inte kommer kunna åka för lång nu och det ä tycker jag är tråkigt/ dåligt. för dom roligaste tävlingarna är just 3 dagars eller längre och det kommer blir svårt att komma iväg nu med flera hästar.

    1. Ja de roligaste tävlingarna är absolut de som pågår i två-tre dagar! Och med flera hästar blir det väldigt knivigt utan uppstallning. Bor man dessutom lite norr upp i landet så finns det väldigt få nationella tävlingar i närheten. Jag bor i värmland och vi har EN under hela våren. Den är på hammarö i maj. Vilket stall jobbar du i?

 2. Jag tävlar bara på lokal nivå nu men tycker att dom nya reglerna är dåliga, få klubbar runt som kommer erbjuda uppstallning och blir så jobbigt för min häst är riktigt jobbig att ha stående på transport.
  Jag hittade hit av en slump och ni har ett jätte bra blogg 🙂 Läsvärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *