Hur tänkte de här?

Jag var inne och läste om bruksprovshingstarna, och skulle kolla på bilderna som fanns på Ridsports hemsida.

Jag vet att i alla år som de har tagit bilder på alla hingstar och lagt ut direkt på webben, så har det varit klagomål. Fel vinklar, fel ljus, fel färg på underlaget osv. Som hingstvisare har du inte speciellt lång tid på dig att ställa upp din häst, så det gäller att få en bra bild direkt, man får ingen andra chans. 

Så jag undrar verkligen, HUR kan årets fotograf välja att ha en svart bakgrund på hästarna?! De mörka hästarna ser väldigt konstiga ut, då de smälter in i det svarta. Fruktansvärt ogenomtänkt. Du kan ställa upp hästen hur fint som helst, det spelar ändå ingen roll, för det är ingen som ser hur den ser ut! (Det är skitsnyggt med svart bakgrund, men kanske inte när huvudsyftet är att visa hästens exteriör! )

(Man ska inte sno bilder, men jag länkar hej vilt här.)

Foto: Marielle Andersson Gueye

http://www.tidningenridsport.se/Avel/Bruksprovet/2012/2/Allt-om-bruksprovshingstarna/

// Emma

8 reaktioner på ”Hur tänkte de här?”

  1. Ja jag fattar inte hur de tänkte riktigt… Var och varannan häst ser ju ut och ha karprygg typ, man ser inte kroppens konturer något vidare.
    Svart=snyggt och effektfullt men inte så smart när det handlar om att visa hur hästen faktiskt ser ut (som du skrev)!

  2. hahaha.. Hingstarna ser ut som några omusklade fullblod…. En snygg nacke på pållarna är ju A och O… Det blir diss på detta.

  3. Det där hade funkat om man hade lyst upp bakifrån.. så att hästarna får en ljus kontur lxm 😛 Utbildar mig till fotograf själv och måste säga att de ser för täskigt ut… Ser inte alls genomtänkt ut.. men kunde ha blivit riktigt snyggt om man varit smidig 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *